Žuvies ir jūrų gėrybių troškinys su rūkyta dešrele ir pankoliu
Evelina
Kažkurią dieną užsimaniau portugališko jūrų gėrybių troškinio su „linguiça“ (tai jų rūkyta, lengvo aštrumo turinti dešra), bet nesu Portugalijoje ir pernelyg jau mėgstu modifikuoti egzistuojančius receptus, kad prisiversčiau ką nors gaminti autentiškai. Troškinio norėjau ne itin riebaus, įvairaus, subtilaus ir aromatingo. Manau, iškeltą tikslą pasiekiau.
Kiekiai – patiekalą ruošiau sau vienai, tad atitinkamai ir prisipirkta. Bet troškinio liko dar porai valgymų. Jums gali prireikti šlakelio aliejaus, bet man užteko dešrelėje esančių taukų, todėl sąraše aliejaus neminėjau.
Jums reikės:
1 baltos žuvies filė, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais (naudojau menkę);
saujos moliuskų;
saujos midijų;
saujos krevečių su kiautu;
200 g rūkytos dešrelės ar dešros, supjaustytos griežinėliais;