Mažiausias mano virtas kiekis – 16 (karantininis), didžiausiais – 70. Ištobulinta emigracijoje, kur bulvės nekrakmolingos. Jei bulvės krakmolingos, apsieisit be papildomo krakmolo.
Išvirkite bulves su lupyna. Nulupkite virtas bulves ir sumalkite arba sutrinkite.
Sutarkuokite žalias, nuskustas bulves su bulbatiorka, virtuviniu kombainu ar, jei negaila rankų, rankine bulvine tarka. Išspauskite tarkius per marlę virš indo, kad surinktumėt skystį. Leiskite vandeniui nusistovėti keletą minučių. Nupilkite vandenį ir paimkite krakmolą, nusėdusį ant indo dugno.
Padarykite bulvių tešlą iš virtų bulvių, žalių bulvių tarkių ir krakmolo (to, kurį surinkote iš bulvių skysčio + 3 šaukštai sauso).
Sumaišykite kiaulienos ir jautienos faršą.
Susmulkinkite vieną svogūną ir česnako skilteles, sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai viską išmaišykite.
Padėkite didelės spurgos dydžio bulvių tešlos gabalą ant delno, suplokite į blyną, įdėkite įdaro į centrą ir suformuokite cepeliną.
Užvirkite vandenį dideliame puode. Pusėje puodelio vandens ištirpinkite šaukštą krakmolo ir supilkite į verdantį vandenį. Įdėkite šaukštą druskos ir gerai išmaišykite.
Atsargiai įdėkite cepelinus į verdantį vandenį ir virkite 40 minučių. Kas 10 minučių atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu.
Padažui susmulkinkite svogūną ir rūkytą šoninę mažais gabalėliais ir kepkite ant sviesto 10 minučių. Įmaišykite grietinę ir pakepkite dar 1 minutę. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, galima įdėti krapų.