2 bulves keičiam į vieną pastarnoką ir 1⁄4 saliero gumbo;
sultinio kubelis;
chili flakes
Eiga:
Į verdantį vandenį metam sultinio kubelį, kubeliais pjaustytas bulves, pastarnoką ir tarkuotą salierą.
Lašinukus spirginam keptuvėje, baigiant spirginti kartu pakepinam tarkuotas morkas ir svogūną. Morkos su spirgais eina į puodą, gardinam pipirais, chili, raudonėliais, druska pagal skonį. Verdam kol bulvės pradeda irti.
Sriubos vinis - patiekimas. Kepinam keptuvėje ant aliejaus duoną supjaustytą kubeliais. Tiek riekių, kiek valgytojų.
Įsipilam į dubenėlį ir užbarstom duoną. Valgom, kol duona dar nepažliugo, skanu, kai traškutį pagauni. Man labai didelis gėris, kai duona su saulėgrąžom. Jei nori dietiškiau - duoną galima paskrudinti tosterinėje, supjaustyti paskrudintą.
Kai šiandien viriau, puikiai suėjo morkos ir svogūnai, kurių per daug prisikepinau Kalėdoms ant žuvies.