Močiutės bulvienė
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 10 m
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:pusryčiai pietūs vakarienė

Močiutės bulvienė

Eglė Sakalauskienė

Mano močiutė virdavo tokią bulvienę. Niekur tokio recepto nemačiau, tai gal kam bus įdomu. Proporcijos maždaug 2 litrams vandens.

Tradiciniam receptui reikės:

  • 4 vidutinių bulvių;
  • 1-2 morkų;
  • 0,5 svogūno;
  • 100 g lašinių bryziuko
  • riekė juodos duonos (vienai porcijai);
  • druskos;
  • pipirų;
  • raudonėlio

Extra ingredientai pagerintam receptui:

  • 2 bulves keičiam į vieną pastarnoką ir 14 saliero gumbo;
  • sultinio kubelis;
  • chili flakes

Eiga:

  1. Į verdantį vandenį metam sultinio kubelį, kubeliais pjaustytas bulves, pastarnoką ir tarkuotą salierą.
  2. Lašinukus spirginam keptuvėje, baigiant spirginti kartu pakepinam tarkuotas morkas ir svogūną. Morkos su spirgais eina į puodą, gardinam pipirais, chili, raudonėliais, druska pagal skonį. Verdam kol bulvės pradeda irti.
  3. Sriubos vinis - patiekimas. Kepinam keptuvėje ant aliejaus duoną supjaustytą kubeliais. Tiek riekių, kiek valgytojų.
  4. Įsipilam į dubenėlį ir užbarstom duoną. Valgom, kol duona dar nepažliugo, skanu, kai traškutį pagauni. Man labai didelis gėris, kai duona su saulėgrąžom. Jei nori dietiškiau - duoną galima paskrudinti tosterinėje, supjaustyti paskrudintą.

Kai šiandien viriau, puikiai suėjo morkos ir svogūnai, kurių per daug prisikepinau Kalėdoms ant žuvies.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Cepelinai Cepelinai
Kremiškiausio kugelio receptas Kremiškiausias kugelis
Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu Bulvinės bandos
Orkaitėje keptų „princesių cepelinų“ receptas: išbandykite! Kepti cepelinai