Šoninės džemas (bacon jam)
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:50 m
Viso:1 h
Porcijos:4
Kuchnia:amerikiečių 🇺🇸
Patiekalas:pagardas

Šoninės džemas (bacon jam)

Inga Alenskaitė

 

Patiekite šį šoninės džemą su sūrio rinkiniais, mėsainiais ar sumuštiniais. O naktį vogčiomis skanaukite jį tiesiai iš stiklainio.

Jums reikės:

  • 250 g karštai rūkytos šoninės;
  • 4 svogūnai;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 100 ml kavos;
  • 50 ml vandens;
  • šaukštas balzaminio acto

Eiga:

  1. Šoninę supjaustom plonom juostelėm ir jas padalijam į centimetro pločio gabalėlius. Svogūnus suraikom pusžiedžiais.
  2. Šoninę dedam keptuvėn ir kaitinam vidutiniškai kaitriai maždaug 10-15 minučių, kol išsiskiria riebalai ir šoninė ima skrusti, bet dar nepasidaro visai traški. Išgriebiam iš riebalų ir atidedam į šoną.
  3. Į keptuvę dedam svogūnus ir kepam maždaug 10 minučių. Supilam cukrų, sumažinam ugnį iki nelabai smarkios ir vis pamaišydami kaitinam dar maždaug 20 minučių.
  4. Supilam kavą, vandenį ir balzaminį actą, sudedam šoninę. Kaitinam 20-30 minučių, kol visas skystis išgaruoja. Jei šoninė nebuvo pakankamai sūri, ragaujam ir sūdom papildomai.

Dedam į sterilizuotus stiklainėlius, užsukam. Laikom šaldytuve iki mėnesio.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

BLET sumuštinis BLET sumuštinis
Kaip panaudoti du pomidoro griežinėlius, kurie kažkodėl liko nepanaudoti „Toastie“
Veršienos pusryčių mėsainis su kiaušiniu Veršienos mėsainis
Pusryčių sumuštinis su avokadu, lašiša ir minkštai virtu kiaušiniu Pusryčių skrebutis su lašiša