Kelios dešimtys perskaitytų receptų internete, knygose; keli skambučiai mamai, močiutei; trys bandymai ir kugelio receptas išvydo dienos šviesą. Neslėpsiu – skanesnio pats valgęs nesu. Šis – išskirtinai kreminis, tirpstantis burnoje, su įkeptais „Brie“ sūrio gabalėliais, kurie tiesiog išsilydo bekepant. Tai dalinuosi receptu, už kurį gal ir kokią ranką atiduočiau.
Jums reikės:
2 kg bulvių (300 g bulvių galima keisti cukinija);
4 svogūnų;
6 kiaušinių;
0,5 l pieno;
150 g „Brie” sūrio (rinkitės kuo natūralesnį);
150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės (arba vištienos);
1 šaukšto druskos;
1 šaukšto miltų;
juodųjų pipirų;
gabalėlio sviesto kepimo indui ištepti;
graikiško jogurto;
mėgstamų žolelių
Eiga:
Bulves nuskusti ir sutarkuoti (jei naudojate cukiniją, sutarkuokite ir ją). Sutarkuoti ir 2 nuluptus svogūnus.
Likusius svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti kartu su smulkinta šonine. Kai viskas apskrus, supilti į bulvių masę ir išmaišyti.
Užvirti pieną ir supilti į bulvių masę. Įmušti kiaušinius, įberti druską, pipirus, miltus ir viską gerai išmaišyti.
Kepimo indą patepti sviestu ir supilti į jį pusę visos masės. Ant jos išdėlioti nedideliais gabalėliais supjaustytą „Brie“ sūrį ir supilti likusią masę.
Kugelį pašaut į iki +180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti apie pusantros valandos (naudojau aukštą kepimo indą – jame kugelis iškepa kremiškesnis), kol viršus paruduos, o kraštai apskrus.
Svajonių kugelį patiekti su graikiško jogurto jūra arba šaukštu grietinės ir žolelėmis. ☀️