Aš dievinu kinų virtuvę. Atrodo, kad galėčiau kasdien jų maistą valgyt. Prieš atsisakant mėsos, labai mėgau vištienos „vyšnaites“ ir jautienos stir-fry. Užtruko šiek tiek laiko, kol pagaliau išmokau, kaip nenaudojant mėsos, skaniai pasigaminti pipirinės „jautienos“ stir-fry. Šiuo metu tai mano favoritas, o ir žmonės, su kuriais gyvenu, prašo šito patiekalo, nes tikrai nenusileidžia kinų restoranui.
Jums reikės:
~250 g sojos gabalėlių/juostelių (svoris jau išmirkytų);
1 raudonos ar žalios paprikas (pjaustytos juostelėmis);
pusės svogūno (pjaustyto juostelėmis);
2 česnako skiltelių (susmulkintų)
Marinatui:
1 šaukšto sojos padažo;
1 šaukštelio ryžių acto;
1 šaukštelio sezamų aliejaus;
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo;
1 šaukštelio imbiero miltelių
Padažui:
3 šaukštų grybų padažo (pakaitalas austrių padažui);
1 šaukšto sojos padažo;
1 šaukšto ryžių acto;
1 šaukštelio šviežiai malto juodojo pipiro;
½ šaukštelio cukraus;
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo;
3 šaukštų vandens
Eiga:
Visų pirma, svarbu išmirkyti sojos gabalėlius daržovių sultinyje apie 20 min. Tada, išspausk susikaupusį skystį.
Sumaišyk visus marinatui skirtus ingredientus ir užpilk ant sojos. Marinuoti reikėtų apie 30 min.
Sumaišyk visus padažo ingredientus.
Didelėje keptuvėje įkaitink truputį aliejaus ir pakepink sojos gabalėlius (apie 5 min.). Po to, ištrauk ir padėk į šoną.
Toje pačioje keptuvėje įkaitink truputį aliejaus ir pakepink svogūną su paprika, iki kol truputį suminkštės.
Įdėk susmulkintą česnaką ir pakepk dar kelias minutes.
Sudėk sojos gabalėlius ir supilk padažą.
Maišyk iki kol visi ingredientai pasidengs padažu.