Užsitęsęs karantinas turtingas įvairiais fenomenais. Pavyzdžiui, nebe žmonės bijo svarstyklių, bet svarstyklės pradėjo bijoti žmonių. Ta proga GastroHedonistas pietums siūlo patiekalą, kuris šiaip jau gyvenime yra užkandis.
Jums reikės:
400 g nevirtų krevečių;
1 vnt. svogūno;
3 skiltelių česnako;
30 g imbiero šaknies;
2 v. š. aliejaus;
žiupsnelio druskos;
1 vnt. raudonų čili pipirų;
3 v. š. austrių padažo;
kalendros lapelių
Eiga:
Krevetes (būtinai nevirtas, t. y. pilkas) išsilukštenam ir suklojam ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų. Stambiom riekėm supjaustom svogūną, česnako skilteles padalinam į 4-6 dalis, imbierą supjaustom plonais šiaudeliais. Čiliuką supjaustom griežinėliais.
Įkaitintoje keptuvėje pašildome aliejų ir suberiam aromatikus. Reikia stebėti, kad pernelyg greitai neskrustų.
Po poros minučių sudedam krevetes, pabarstom druska. Kepam po 3 min. iš abiejų pusių. Kai krevetes išmuša raudonis – verčiam ant kito šono. Kaip ir su visom jūros gėrybėm, didžiausia nuodėmė ruošiant krevetes – jas perkept.
Kai antro šono kepimas eina pabaigop, kliūstelim porą gerų šaukštų austrių padažo. Gerai išmaišom ir voilà! Serviruojam pabarstę plėšytais kalendros lapeliais.