Kalafiorų vyšnaitės
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 20 m
Porcijos:2
Kuchnia:kinų 🇨🇳
Patiekalas:Netflix & Chill

Kalafiorų vyšnaitės

Dovilė Beržinytė

  

Jei nustojęs valgyt mėsą manai, kad nebeturi ką valgyt, klysti. Noriu pasidalinti vienu receptu, kuris labai populiarus kinų restoranuose - vištienos vyšnaitės. Tik vietoj vištienos naudojamas kalafioras.

Jums reikės:

  • didelio kalafioro (tik žiedelių);
  • šaldytų žirnelių;
  • neutralaus aliejaus kepimui

Tešlai:

  • 12 stiklinės kukurūzų krakmolo;
  • 12 stiklinės kvietinių miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį;
  • 12 šaukštelio svogūno miltelių;
  • 12 šaukštelio česnako miltelių;
  • 12 šaukštelio paprikos miltelių;
  • 34 stiklinės šalto vandens;
  • 14 augalinio pieno

Padažui:

  • 1 stiklinės pomidorų padažo;
  • 3 šauktų rudojo cukraus;
  • 2 šaukštų ryžių acto;
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo;
  • 1 šaukšto šalto vandens;
  • 1 šaukšto aliejaus

Eiga:

  1. Pirmiausia sumaišom visus tešlai skirtus sausus ingredientus.
  2. Tada supilam visus skystus ingredientus ir gerai išmaišom.
  3. Mirkom kalafioro žiedelį į tešlą ir kepame aliejuje iki kol švelniai paruduos.
  4. Laikas padažui. Sumaišom kukurūzų krakmolą su vandeniu.
  5. Įkaitinam didelėje keptuvėje aliejaus.
  6. Pilam pomidorų padažą, cukrų ir maišom, kol cukrus ištirps.
  7. Pilam ryžių actą.
  8. Pilam kukurūzų krakmolą su vandeniu ir maišom iki kol padažas sutirštės.
  9. Dedam keptas kalafioro galvutes ir maišom, kol viskas pasidengs padažu.
  10. Suberiame žirnelius ir gerai išmaišome.
  11. Serviruojam su ryžiais kaip pagrindinį patiekalą arba be nieko kaip užkandį prie filmų peržiūros.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Juodųjų pipirų sojos stir-fry Kiniška „jautiena“ veganiškai
Kiniškos kalafiorų vyšnaitės Kalafiorų vyšnaitės
Aštrios azijietiškos krevetės Aštrios krevetės
Kepti vontonai su sūrio ir pupelių įdaru Vontonai su sūriu ir pupelėmis