Burrata su ančiuviais
Ingredientų paruošimas:5 m
Porcijos:1
Kuchnia:italų 🇮🇹
Patiekalas:užkandis „starteris“

Burrata su ančiuviais

GastroHedonistas

   

Dažnas miestelis Italijoje turi ne tik savo makaronus, bet ir sūrį. Išties, sūrių tokia gausybė, kad net ir dvejus metus praleidęs Italijoje nežinau jų visų, juolab ką su jais gero nuveikti. Visa laimė, kad GastroHedonistas turi draugų. Šį super paprastą, bet nuo to ne mažiau skanaus užkandžio receptą prieš porą metų parodė bičiulis Vito. Už tai jam dėkingas be galo ir geru žodžiu miniu kaskart valgytamas burratą su ančiuviais.

Jums reikės:

  • Burrata sūrio;
  • 3 vnt. ančiuvių file aliejuje;
  • 2 griežinėlių brandinto kumpio;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 skrebučio

Eiga:

  1. Paruošimas, kaip jau matote iš nuotraukas, itin paprastas. Lėkštėje perpjaunam burratą pusiau, užklojam keletų ančiuvių filetukų, apšlakstom aliejum ir voilà!

Man prie šito puikiai dera ir brandintas kumpis, būtinai įsidedu lėkštėn. Nepamirškite ir (šviesios) duonos ar skrebučių! Padeda skoniui atsiskleisti.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Nesakykite italams, bet lazanija su silke – tikras atradimas Lazanija su silke
Salotos su burrata Burratos salotos
Įdarytos cukinijos Įdarytos cukinijos
Ypatingas pusryčių sumuštinis Pusryčių sumuštinis