Ožkos pieno sūrio ir burokėlių salotos
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:10 m
Viso:15 m
Porcijos:2
Kuchnia:amerikiečių 🇺🇸
Patiekalas:pietūs „starteris“ vakarienė

Ožkos pieno sūrio ir burokėlių salotos

Austė Ribokaitė

  

Kokia kuchnia yra nuostabi ir įdomi, kiek kreatyvių ir įdomių dalykų galima atrasti - kaip šie - burokėlių ikrai. Interneto glūdumose pamačiusi juos, labai užsinorėjau išbandyti, o pasirodo tai padaryti yra lengviau nei atrodo!

Jums reikės:

  • žirnių ankščių;
  • žirnių daigų
  • ožkos pieno sūrio;
  • 4 burokėlių
  • agar agar;
  • balzamiko kremo
  • ŠALTO aliejaus (geriausia – rapsų ar saulėgrąžų)

Eiga:

  1. Išverdame burokėlį ir jį sutriname su šiek tiek vandens.
  2. Nukošiame per sietelį, skystį - į puodą.
  3. Į likusią tyrę įberiame druskos, pipirų ir papuošiame lėkštę.
  4. Lėštėje išdėliojame žirnių daigus ir ankštis.
  5. Apšlakstome viską balzamiko kremu ir išdėliojame ožkos pieno sūrį.
  6. Tuomet į nuo burokėlių likusį skystį įberiame šaukštelį agar agar’o ir, viską maišant kelias minutes, verdame.
  7. Ištirpus agar’ui prisitraukiame skysčio į švirkštą (be adatos aišku 😀) ir į ŠALTĄ aliejų lašiname. Aš papildomai net leduką laikiau iš apačios. Kai atvėsta (10-15 sek.), išgriebiame ir puošiame patiekalą.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Mėsainių bandelės Mėsainių bandelės
Klasikiniai amerikietiški farširuoti kiaušiniai Farširuoti kiaušiniai
Veganiškas „Snickers“ tortas Snickers
Kiaušinis špinatų marškinėliuose Kiaušinis špinatuose