Veganiškas „Snickers“ tortas
Dovilė Beržinytė
Čia yra vienas geriausių mano veganiškų desertų. Visi kolegos darbe jau užsakinėja šį tortą šventėms, o jūs galite jį pasigaminti patys.
Šis receptas skirtas ne tik veganams ar netoleruojantiems pieno produktų, bet ir žmonėms, kurie norėtų pabandyt kažką naujo.
Skonis tikrai nenuvils, galim lažintis. ;)
Jums reikės:
Biskvitui
- 1⁄4 puodelio obuolių tyrės;
- 1⁄4 puodelio cukraus;
- 1⁄2 a.š. vanilės;
- Žiupsnelio druskos;
- 1⁄2 puodelio veganiškos grietinės;
- 100 g miltų;
- 1⁄3 puodelio veganiškos karamelės;
- 1 a.š. kepimo miltelių
Karameliniam kremui:
- 1⁄3 puodelio veganiškos karamelės;
- 50 g veganiško sviesto (naudojau naturli);
- 1⁄2 puodelio skrudintų žemės riešutų;
Grietinėlei:
- 1⁄2 puodelio veganiškos plakamos grietinėlės;
- 1⁄2 a.š. vanilės;
- 2 š. cukraus
Glaistui:
- 50 g veganiško sviesto;
- 1⁄3 puodelio šokoladinio kremo (vegan nutellos)
Eiga:
- Suplakame obuolių tyrę, cukrų, druską ir vanilę.
- Dedame karamelę, grietinę ir vėl plakame iki vientisos masės.
- Įmaišome miltus su kepimo milteliais.
- Dedame į formą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi.
- Kepame ~30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
- Paliekame atvėsti ir perpjaunam į tris dalis išilgai.
- Suplakame karamelę ir sviestą iki vientisos masės ir įmaišome riešutus.
- Grietinėlės ingredientus išplakame iki standžios masės.
- Glaisto ingredientus išplakame iki standžios masės.
- Dedame vieną dalį biskvito ir viršų aptepame trupučiu šokoladinio kremo. Tada tepame grietinėlės sluosnį ir uždedame kitą dalį biskvito.
- Ant viršaus tepame karamelės ir likusios grietinėlės.
- Uždedame paskutinį biskvitą ir dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
- Išėmus tepame glaistą ir laikome tortą šaldytuve minimum 3 val., bet geriausiai per naktį.
Skanaus!
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Sniego ledai
Kiaušinis špinatuose
Mėsainių bandelės
Salotos su ožkos sūriu