Tikrai žinau, kad yra nemažai žmonių, kurie negali valgyti kiaušinių ar tiesiog pasirinko jų nevalgyti, tad noriu pasiūlyti išbandyti įdarytas bulvytes.
Nepavadinčiau to mėginimu atkurti kiaušinio skonį ir struktūrą, bet juodoji druska tikrai padaro savo darbą, nes skonis ir kvapas tampa panašūs į kiaušinį.
Tai gan paprastas ir lengvas užkandžio receptas, kurį tikrai verta pamėginti, jei norite ne tik kiaušinių Velykoms.
Jums reikės:
10 mažų bulvyčių;
35 g tofu (firm);
3 šaukštų majonezo be kiaušinių;
1⁄2 šaukštelio ciberžolės;
1⁄2 šaukštelio paprikos miltelių;
Žiupsnelio rūkytos druskos (arba rūkytos paprikos miltelių);
Druskos ir pipirų pagal skonį;
1 šaukštelio garstyčių;
Žiupsnelio juodosios druskos;
alyvuogių aliejaus;
Šviežių krapų ir svogūno laiškų papuošimui
Eiga:
Pirmiausia, aptepame bulvytės alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 25 minutes, 200 laipsnių temperatūroje.
Tuomet paruošiame įdarą: į trintuvą dedame tofu, majonezą, ciberžolę, papriką, rūkytą druską, druską, pipirus, garstyčias ir juodają druską. Sumalame iki vientisos masės.
Ištraukiame bulves ir palaukiame kol atvės. Perpjauname per pusę ir išskobiame bulvės vidų.
Išskobtas bulvytes dedame į orkaitę dar 10-čiai minučių.
Išskobtą bulvių masę dedame į tofu įdarą ir dar kartą gerai sumaišome trintuvu.
Dedame po šaukštelį įdaro į kiekvieną bulvytę.
Barstome šviežių krapų ir svogūno laiškų ant viršaus.