Kepti vaisiai su pelėsiniu sūriu
Gaminimas:10 m
Porcijos:2
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:desertas užkandis

Kepti vaisiai su pelėsiniu sūriu

Vylius Blauzdavičius

   

Super greitai pagaminamas, gaivus ir labai skanus desertas. Vaisiai jam tinka patys įvairiausi – mes naudojome kriaušes ir figas, bet puikiai tiks ir obuoliai, slyvos, persimonai ar kiti mėgstami tvirtesni vaisiai.

Jums reikės:

  • 400 gramų vaisių (tinka įvairūs mėgstami);
  • 100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu;
  • 1 saujelė riešutų;
  • šiek tiek sirupo (mėgstamo)

Eiga:

  1. Vaisius pjaukite pusiau ir apkepkite ant grilio arba grilio keptuvės iki suminkštės (bet dar bus tvirti, laikantys formą). Jeigu neturite grilio keptuvės, galite kepti ir paprastoje sunkesnėje keptuvėje (pvz. ketaus) arba iki 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  2. Suminkštėjusius vaisius supjaustykite šiek tiek smulkiau ir išdėliokite į lėkštes.
  3. Ant karštų vaisių užtrupinkite pelėsinį sūrį.
  4. Apšlakstykite mėgstamu sirupu (tinka bet kuris mėgiamas ar turimas – pvz. Vyšnių sirupas, klevų sirupas ar net tirštas balzaminis actas).
  5. Apibarstykie smulkintais riešutais.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Sūrio orinukai Gougères Gougères
Prancūziškas eklerų pyragas su sūdyta karamele ir aviečių kremu (Gâteau St-Honoré) „Gâteau St-Honoré“
Įdarytos bulvytės Įdarytos bulvytės
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu Varškės pyragas