Greitas, skanus ir sotus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų vakarėliui. Jei mėgstate aštriau, papildomai galite dėti aitriųjų pipirų, marinuotų jalapenų ar kitokių prieskonių.
Jums reikės:
6 vienetai tortilijų (didelių, naudojome Santa Maria Tortilla Original);
700 gramų jautienos faršo (arba kitokio mėgstamo);
150 gramų sūrio;
1 vienetas saldžiosios paprikos;
100 mililitrų grietinėlės (arba grietinės);
100 gramų vyšninių pomidorų;
100 gramų konservuotų kukurūzų;
100 gramų tortilijų traškučių (naudojome Santa Maria);
30 gramų prieskonių (naudojome Santa Maria Taco Spice Mix);
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus);
šiek tiek salsa padažo (naudojome Santa Maria Chunky Salsa);
1 sauja kalendros
Eiga:
Apvalią kepimo formą (tinka 24 arba 26 cm skersmens) išklokite tortilijomis.
Ant sviesto arba aliejaus, maišydami, pakepinkite maltą mėsą, kol nugaruos skystis. Suberkite prieskonius ir maišydami dar truputį pakepkite.
Ant tortilijų pagrindo sukrėskite apkeptą faršą. Jo viršų apšlakstykite grietinėle.
Ant faršo išdėliokite kubeliais pjaustytą papriką, užberkite konservuotus kukurūzus, aptepkite salsa padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus užberkite tortilijų traškučių ir išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
Pyragą kepkite pyragą griliuje arba iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (kol sūris išsilydys, o tortilijos gražiai paruduos).