Keptas varškės sūris šoninės „marškinėliuose“
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:30 m
Viso:35 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:vakarienė užkandis

Keptas varškės sūris šoninės „marškinėliuose“

Vylius Blauzdavičius

   

Labai paprastai pagaminamas, žaviai atrodantis ir labai labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Jums reikės:

  • 1 varškės sūris (iš nesaldaus pieno);
  • 80 gramų šaltai rūkytos šoninės (1 pakelio) ;
  • 2 šaukštai barbekiu padažo (arba pomidorų padažo)

Eiga:

  1. Visą sūrį apvyniokite šoninės riekelėmis.
  2. Dėkite sūrį į kepsninę (arba iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę) ir kepkite iki šoninė ims lengvai skrusti.
  3. Tada sūrį aptepkite padažu ir dar keletą minučių pakepkite, kad padažas karamelizuotųsi.
  4. Pjaustykite ir skanaukite!
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kepenėlės balzaminiame padaže Kepenėlės
Spagečių „paukščių lizdas“ su putpelėmis ir putpelių kiaušiniais: nustebinsite net ir visko mačiusius Putpelių lizdas
Lengvai paruošiama kepta višta – idealu per karantiną Kepta višta
Kiaušinių suktinukai su daržovėmis ir kalakutienos filė Kiaušinių suktinukai