Lengvai paruošiama kepta višta – idealu per karantiną
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:1 h 30 m
Viso:1 h 40 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pagrindiniai patiekalai pietūs vakarienė

Lengvai paruošiama kepta višta – idealu per karantiną

Evelina

  

Buvau tokioje vietoje, kur restoranai užsidaro anksti, tad vakarienę teko gamintis pačiai. Į nuomojamą atostogų kotedžą, kuriame nakvoji vos vieną dieną, gi nesuneši visų pasaulio prieskonių, todėl įsigiji tik esminius.

Jums reikės:

  • vištos;
  • keletos dosnių šaukštų majonezo arba „aioli“ padažo;
  • pipirų mišinio;
  • druskos pagal skonį;
  • česnako;
  • svogūno

Eiga:

  1. Ištepame vištą majonezu arba „aioli“ bei apibarstome druska ir pipirais.
  2. Blėką išklojame supjaustytais svogūnais ir česnakais. Ant šios kvapnios lovos paguldome vištą.
  3. Norėjau, kad iškeptų greičiau, todėl savo vištelę padalinau į dvi dalis. Kepiau gal pusantros valandos vis kaitaliodama režimus. Gavosi netikėtai labai skanus ir sultingas paukštis su traškia išore.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Skandalingasis E621. Būkite atsargūs, nes su juo viskas skaniau! Kepti sparneliai
Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“ Grikių balandėliai
Keptas varškės sūris šoninės „marškinėliuose“ Keptas varškės sūris
Kepenėlės balzaminiame padaže Kepenėlės