Skaudu, bet yra daugybė žmonių, kurie nevalgo kepenėlių, nors tai – pigus, skanus, lengvai
paruošiamas, kupinas baltymų ir geležies produktas. Siekdama kepenėles padaryti labiau
patrauklias tiems, kas prieš jas raukosi, saviškes paruošiau su balzaminiame acte
karamelizuotais svogūnais. Jūs paruoškite jas taip savo šeimai ir nesakykite, kad tai –
kepenėlės. Dauguma „vemia“ nuo pačio fakto. Pasakykit, kad parduotuvėje nusipirkot
vištienos rinkinį troškiniui ir pagaminote pagal žurnale perskaitytą receptą. Vištienos
kepenėles, skirtingai nei pvz., kiaulienos, neturi daug stipraus specifinio kepamų kepenų
kvapo, o naudojami svogūnai, česnakai, čiobreliai ir actas jį dar labiau numalšins. Tiesą
pasakius, namai kvepės netgi labai gardžiai.
Jums reikės:
400 g vištos kepenėlių;
2 didesnių svogūnų (naudojau saldžiuosius)
3 česnako skiltelių;
kelių šaukštų balzaminio acto;
šaukštelio cukraus;
druskos pagal skonį;
juodųjų pipirų;
kelių čiobrelio šakelių;
apie 100 ml grietinėlės;
aliejaus kepimui
Eiga:
Pradedame nuo svogūnų karamelizavimo, kuris užtruks apie 20 minučių. Plonai,
pusmėnuliais, supjaustytus svogūnus kepame, kol taps auksinės spalvos. Įdedame
čiobrelio šakeles, cukraus, sutraiškytą česnaką, balzaminį actą ir viską dar
pakepiname, kol išgaruos skystis. Pasūdome.
Supjaustome kepenėles kąsnio dydžio gabaliukais. Sudedame į svogūnus ir kepiname
viską kartu kartais pamaišydami.
Supilame grietinėlę ir viską patroškiname dar apie 5 minutes.
Dabar reiktų sužvejoti čiobrelio šakeles ir perkelti jas į šiukšliadėžę.
Viską dar šiek tiek pasūdome ir įdedame pipirų.
Patiekiame su bulvių koše arba virtomis bulvėmis. Užberiame žalumynų. Beje,
atvėsusias kepenėles skanu užsidėti ant duonos. Taip pat puiki idėja – dalį kepenėlių
sutrinti kokteilinėje. Gausis puikus naminis paštetas.