Kepenėlės balzaminiame padaže
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:30 m
Viso:40 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pietūs vakarienė

Kepenėlės balzaminiame padaže

Evelina

  

Skaudu, bet yra daugybė žmonių, kurie nevalgo kepenėlių, nors tai – pigus, skanus, lengvai paruošiamas, kupinas baltymų ir geležies produktas. Siekdama kepenėles padaryti labiau patrauklias tiems, kas prieš jas raukosi, saviškes paruošiau su balzaminiame acte karamelizuotais svogūnais. Jūs paruoškite jas taip savo šeimai ir nesakykite, kad tai – kepenėlės. Dauguma „vemia“ nuo pačio fakto. Pasakykit, kad parduotuvėje nusipirkot vištienos rinkinį troškiniui ir pagaminote pagal žurnale perskaitytą receptą. Vištienos kepenėles, skirtingai nei pvz., kiaulienos, neturi daug stipraus specifinio kepamų kepenų kvapo, o naudojami svogūnai, česnakai, čiobreliai ir actas jį dar labiau numalšins. Tiesą pasakius, namai kvepės netgi labai gardžiai.

Jums reikės:

  • 400 g vištos kepenėlių;
  • 2 didesnių svogūnų (naudojau saldžiuosius)
  • 3 česnako skiltelių;
  • kelių šaukštų balzaminio acto;
  • šaukštelio cukraus;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų;
  • kelių čiobrelio šakelių;
  • apie 100 ml grietinėlės;
  • aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Pradedame nuo svogūnų karamelizavimo, kuris užtruks apie 20 minučių. Plonai, pusmėnuliais, supjaustytus svogūnus kepame, kol taps auksinės spalvos. Įdedame čiobrelio šakeles, cukraus, sutraiškytą česnaką, balzaminį actą ir viską dar pakepiname, kol išgaruos skystis. Pasūdome.
  2. Supjaustome kepenėles kąsnio dydžio gabaliukais. Sudedame į svogūnus ir kepiname viską kartu kartais pamaišydami.
  3. Supilame grietinėlę ir viską patroškiname dar apie 5 minutes.
  4. Dabar reiktų sužvejoti čiobrelio šakeles ir perkelti jas į šiukšliadėžę.
  5. Viską dar šiek tiek pasūdome ir įdedame pipirų.
  6. Patiekiame su bulvių koše arba virtomis bulvėmis. Užberiame žalumynų. Beje, atvėsusias kepenėles skanu užsidėti ant duonos. Taip pat puiki idėja – dalį kepenėlių sutrinti kokteilinėje. Gausis puikus naminis paštetas.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Lengvai paruošiama kepta višta – idealu per karantiną Kepta višta
Spagečių „paukščių lizdas“ su putpelėmis ir putpelių kiaušiniais: nustebinsite net ir visko mačiusius Putpelių lizdas
Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“ Grikių balandėliai
Keptas varškės sūris šoninės „marškinėliuose“ Keptas varškės sūris