Patys skaniausi „Jūratės“ kotletai
Ingredientų paruošimas:30 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 30 m
Porcijos:2
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė

Patys skaniausi „Jūratės“ kotletai

Evelina

  

Šie nostalgiški kepsniai dar žinomi kaip „pūkučiai“, „Jūratės pūkučiai“, „Jūratės kotletai“. Kaip juos bepavadintum, akivaizdu, kad juos sukūrė kažkokia mistinė Jūratė. Ar kas nors žino, kas ji? Prašau, išduokite! Išnaršiau daugybę receptų, bet nei vienas jų nesiūlė naudoti šlaunelių mėsos. Mano intuicija kuždėjo man į ausį, kad skaniausiai gausis būtent su ja. Kotletai gavosi tikrai be proto skanūs, todėl labai rekomenduoju išbandyti būtent mano receptą.

Jums reikės (2 asmenims):

  • 400 g vištienos šlaunelių mėsos be odelių;
  • šaukštelio česnakų miltelių;
  • šaukštelio paprikų miltelių (gali būti ir rūkyta);
  • 2 šaukštelių garstyčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • poros šaukštų miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 baltos forminės duonos riekių;
  • trupučio aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Smulkiai peiliu sukapokite vištienos šlaunelių mėsą. Jei turite laiko, paprieskoniuokite mėsą iš anksto (druska, pipirai, česnakų milteliai, paprikų milteliai, garstyčios), bet tai nėra mirtinai būtinas žingsnis.
  2. Paruoškite duoną: nupjaukite duonos kraštelius, o likusį baltą duonos minkštimą supjaustykite mažais kvadratėliais.
  3. Į prieskoniuose užmarinuotą mėsą sudėkite kiaušinį ir apie du šaukštus miltų (gali užtekti ir mažiau).
  4. Rankoje suformuokite kotletą, suplokite jį ir iš viršaus bei apačios apklijuokite jį duonos kvadratėliais. Tai – pati sunkiausia gaminimo dalis. Nors kotletai ir limpa, perkėlus juos į keptuvę, viskas vyks lyg sviestu patepta.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kotletus ir sumažinkite ugnį iki žemiausios.
  6. Kepkite kepsnius apie 20 minučių žemoje temperatūroje kartais pavartydami, kol duona taps auksinės spalvos. Esant reikalui, vėl padidinkite ugnį iki vidutinės (keli mano kotletai buvo prasčiau apskrudę, tai tas jiems pagelbėjo).
  7. Patiekti su pageidaujamais garnyrais. Mano atveju tai buvo bulvių košė, burokėliai su majonezu ir naminiai marinuoti agurkai.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Cepelinai Cepelinai
Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu Bulvinės bandos
Bobausiai su smidrais ir olandišku padažu Bobausiai su smidrais
Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu Švilpikai