Šie nostalgiški kepsniai dar žinomi kaip „pūkučiai“, „Jūratės pūkučiai“, „Jūratės kotletai“.
Kaip juos bepavadintum, akivaizdu, kad juos sukūrė kažkokia mistinė Jūratė. Ar kas nors
žino, kas ji? Prašau, išduokite!
Išnaršiau daugybę receptų, bet nei vienas jų nesiūlė naudoti šlaunelių mėsos. Mano intuicija
kuždėjo man į ausį, kad skaniausiai gausis būtent su ja. Kotletai gavosi tikrai be proto skanūs,
todėl labai rekomenduoju išbandyti būtent mano receptą.
Jums reikės (2 asmenims):
400 g vištienos šlaunelių mėsos be odelių;
šaukštelio česnakų miltelių;
šaukštelio paprikų miltelių (gali būti ir rūkyta);
2 šaukštelių garstyčių;
druskos;
pipirų;
poros šaukštų miltų;
1 kiaušinio;
2 baltos forminės duonos riekių;
trupučio aliejaus kepimui
Eiga:
Smulkiai peiliu sukapokite vištienos šlaunelių mėsą. Jei turite laiko, paprieskoniuokite
mėsą iš anksto (druska, pipirai, česnakų milteliai, paprikų milteliai, garstyčios), bet tai
nėra mirtinai būtinas žingsnis.
Į prieskoniuose užmarinuotą mėsą sudėkite kiaušinį ir apie du šaukštus miltų (gali
užtekti ir mažiau).
Rankoje suformuokite kotletą, suplokite jį ir iš viršaus bei apačios apklijuokite jį
duonos kvadratėliais. Tai – pati sunkiausia gaminimo dalis. Nors kotletai ir limpa,
perkėlus juos į keptuvę, viskas vyks lyg sviestu patepta.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kotletus ir sumažinkite ugnį
iki žemiausios.
Kepkite kepsnius apie 20 minučių žemoje temperatūroje kartais pavartydami, kol
duona taps auksinės spalvos. Esant reikalui, vėl padidinkite ugnį iki vidutinės (keli
mano kotletai buvo prasčiau apskrudę, tai tas jiems pagelbėjo).
Patiekti su pageidaujamais garnyrais. Mano atveju tai buvo bulvių košė, burokėliai su
majonezu ir naminiai marinuoti agurkai.