Kugelis su sūriu
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 20 m
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹 Rytų Europos
Patiekalas:pietūs vakarienė

Kugelis su sūriu

Evelina

  

Kugelis su dviem padažais, nes padažai yra svarbiausia patiekalo dalis, ar ne? Šitas kugelis, beje, buvo skaniausias mano valgytas kugelis gyvenime.

Jums reikės:

Kugeliui:

  • bulvių (ką aš žinau – kokių 8 vidutinių, priklauso nuo indo, kurį naudosite);
  • kiaušinio;
  • druskos
  • kubeliais supjaustyto sūrio (manau, kad čia gerai tiktų Ementalio sūris, bet tiks ir paprastas fermentinis)

Varškės padažui:

  • varškės;
  • grietinės;
  • žalumynų (mūsų atveju – kalendra ir krapai);
  • česnako skiltelės;
  • druskos

Sprigučių padažui:

  • gabalo sūdyto lašiako;
  • svogūno galvos

Eiga:

  1. Pradėkime nuo kugelio. Nuskustas bulves reikia sutarkuoti ir nuo jų nupilti skystį. Į masę įmušam kiaušą ir įberiam drukos. Tarkius supilam į sviestu išteptą kepimo indą. Į masę tolygiai sudėliojame sūrio kubelius. Kepti ant 220 laipsnių kokią valandą.
  2. Kol kugelis kepa, atsidarom alaus ir paruošiam padažus. Kartu sumaišom susmulkintą česnaką, grietinę, susmulkintus žalumynus, druską ir varškę. Padažas numeris vienas paruoštas.
  3. Itin smulkiai supjaustome svogūną ir lašinį. Kepame keptuvėje, kol gerai atrodys. Done. Beje, nors esu kaip ir metus mėsą šiuo metu, bet šaldytuve buvo užsilikęs gabalas lašinių, tad buvo logiška jį vis tik sunaudoti. Niekam nebus nuo to geriau, kad išmesi jau nupirktą mėsą.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Keptuvėje gaminamas kugelio, bulvių košės ir bulvinio blyno hibridas su siurprizu viduje – jums reikės tik 4 ingredientų Bulvių pyragas
Cepelinai Cepelinai
Kremiškiausio kugelio receptas Kremiškiausias kugelis
Močiutės bulvienė Močiutės bulvienė