Pradėkime nuo kugelio. Nuskustas bulves reikia sutarkuoti ir nuo jų nupilti skystį. Į masę įmušam kiaušą ir įberiam drukos. Tarkius supilam į sviestu išteptą kepimo indą. Į masę tolygiai sudėliojame sūrio kubelius. Kepti ant 220 laipsnių kokią valandą.
Kol kugelis kepa, atsidarom alaus ir paruošiam padažus. Kartu sumaišom susmulkintą česnaką, grietinę, susmulkintus žalumynus, druską ir varškę. Padažas numeris vienas paruoštas.
Itin smulkiai supjaustome svogūną ir lašinį. Kepame keptuvėje, kol gerai atrodys. Done. Beje, nors esu kaip ir metus mėsą šiuo metu, bet šaldytuve buvo užsilikęs gabalas lašinių, tad buvo logiška jį vis tik sunaudoti. Niekam nebus nuo to geriau, kad išmesi jau nupirktą mėsą.