Trinta raugintų kopūstų ir kalafiorų sriuba „Dujų katilas“
Evelina
Šią sriubą dariau kaip eksperimentą, bet rezultatas mane žiauriai nudžiugino. Net įsidėjau papildomą samtį. O kai dėjau ją į šaldytuvą, dar šaltos pasrėbiau tiesiai iš puodo. Beje, manau ji puikiai tinka ir vasarai – šalta ji ne mažiau skani. Sriuba gavosi itin kreminė, nors joje nenaudojama jokia grietinėlė. Spėju, kad į mano puodą telpa apie 4,5 litro vandens – ingredientų kiekius rašau pagal jį.
Jums reikės:
pusės nedidelio kalafioro (arba trečdalio didelio);
paukštienos arba daržovių sultinio (natūralaus sultinio neturėjau, todėl naudojau kubelį – 1 vnt.);
druskos;
juodujų pipirų;
poros lauro lapų
Eiga:
Susmulkinam kalafiorą, nuskustą bulvę, kaliaropę, saliero šaknį ir metam virti.
Pakepinam svogūną ir česnaką. Juos, raugintus kopūstus, lauro lapus ir prieskonius sudedam į puodą. Verdam apie 40 minučių.
Kai sriuba šiek tiek atvės (aš savają išnešiau į balkoną ir palaikiau ten 15 minučių), sublendinam ją ir puolam ėst.
Sriubą galima paturbinti keliais alyvuogių aliejaus lašais, orkaitėje pakeptais kalafiorais, krutonais, pakepto bekono gabaliukais, ar, tarkim, čiobrelio šakele bei užbarstyti ant jos sūrio (parmezano pvz.). Pati valgydama nedariau nei vieno iš šių variantų, nes man joje visko užteko ir taip, bet jei ateitų svečių ir norėčiau gražios prekinės išvaizdos, puošimui išbandyčiau apskrudintus kalafiorus.