Galiu pasakyti tiek – skręmblas skręmblui nelygu. Šitą, atrodytų, tokį paprastą pusryčių patiekalą lengvai galima padaryti visiškai neįsimintinu arba atvirkščiai – jis gali būti toks geras ir tirpstantis burnoj, kad pakels nuotaiką visai likuisiai dienai. Aš ką tik suėdžiau šitą gėrį ir sėdžiu išsišiepus. Jis yra tokio gerumo, kad man nereikia jokių priedų. Nenoriu nei matyti, nei girdėti jokių lašišų, jokių rūkytų paprikų… Net daržovių nenoriu čia matyt. Labai retas atvejis, kad prie kiaušo nevalgyčiau kokios šviežios daržovės.
Jums reikės:
2 kiaušinių;
poros gabaliukų sviesto – duonai ir kepimui;
1 riekės forminės duonos;
druskos
Eiga:
Įmetam duoną į skrudintuvą. Tegul kepa ten sau kokias 4 minutes.
Suplakam kiaušinius. Į plakinį dedam tik druskos. Jokio pieno ar vandens čia nereikia. 4. Kepam kiaušinį ant PAČIOS MAŽIAUSIOS UGNIES PASAULYJE viską maišydami non stop. Aš kiaušinių plakinį mėgstu nustumti į vieną keptuvės galą. Ir jums siūlau tą daryti, nes kitaip per daug sukeps. O tai nėra mūsų tikslas. Kepimas užtruks kokias 5 minutes. Galutinis rezultatas turi būti šiek tiek drėgnas – na, kreminis toks.
Perkeliam kiaušinius į lėkštę ir patiekiam su skrebučiu, pateptu sviestu. Viskas! Pzdc, kaip gerai. Beje, kartais kiaušinių kepimui einant į galą, ant jų dar užberiu parmezano arba „Džiugo“, bet šiandien taip nedariau. Pabandykit pradžioj be jokių priedų, o po to jau žaiskit.
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje: