Kreminė plakta kiaušinienė
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:15 m
Viso:20 m
Porcijos:1
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pusryčiai

Kreminė plakta kiaušinienė

Evelina

  

Galiu pasakyti tiek – skręmblas skręmblui nelygu. Šitą, atrodytų, tokį paprastą pusryčių patiekalą lengvai galima padaryti visiškai neįsimintinu arba atvirkščiai – jis gali būti toks geras ir tirpstantis burnoj, kad pakels nuotaiką visai likuisiai dienai. Aš ką tik suėdžiau šitą gėrį ir sėdžiu išsišiepus. Jis yra tokio gerumo, kad man nereikia jokių priedų. Nenoriu nei matyti, nei girdėti jokių lašišų, jokių rūkytų paprikų… Net daržovių nenoriu čia matyt. Labai retas atvejis, kad prie kiaušo nevalgyčiau kokios šviežios daržovės.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • poros gabaliukų sviesto – duonai ir kepimui;
  • 1 riekės forminės duonos;
  • druskos

Eiga:

  1. Įmetam duoną į skrudintuvą. Tegul kepa ten sau kokias 4 minutes.
  2. Žemoje temperatūroje ištirpiname gabaliuką sviesto.
  3. Suplakam kiaušinius. Į plakinį dedam tik druskos. Jokio pieno ar vandens čia nereikia. 4. Kepam kiaušinį ant PAČIOS MAŽIAUSIOS UGNIES PASAULYJE viską maišydami non stop. Aš kiaušinių plakinį mėgstu nustumti į vieną keptuvės galą. Ir jums siūlau tą daryti, nes kitaip per daug sukeps. O tai nėra mūsų tikslas. Kepimas užtruks kokias 5 minutes. Galutinis rezultatas turi būti šiek tiek drėgnas – na, kreminis toks.
  4. Perkeliam kiaušinius į lėkštę ir patiekiam su skrebučiu, pateptu sviestu. Viskas! Pzdc, kaip gerai. Beje, kartais kiaušinių kepimui einant į galą, ant jų dar užberiu parmezano arba „Džiugo“, bet šiandien taip nedariau. Pabandykit pradžioj be jokių priedų, o po to jau žaiskit.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kitokia kreminė plakta kiaušinienė Ypatinga kiaušinienė
Omletas su ožkos sūriu, pievagrybiais ir svogūnais Ožkos sūrio omletas
Avinžirnių reikalas su slyvomis ir lazdynų riešutais Avinžirnių skanėstas
Karštų čeburekų alternatyva atostogoms pajūryje: jauskitės kaip gazelė, o ne banginis Mišrainė su tunu