Omletas su voveraitėmis
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:5 m
Viso:10 m
Porcijos:1
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pusryčiai

Omletas su voveraitėmis

Evelina

  

Dievinu įvairiausius omletus. Šis receptas man patinka savo sezoniškumu, lengvu paruošimu ir tobulais subalansuotais skoniais.

Jums reikės:

  • saujos voveraičių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2–3 kiaušinių plakinio (su trupučiu druskos);
  • poros šaukštų smulkiai tarkuoto fermentinio arba kietojo sūrio;
  • gabaliuko sviesto kepimui;
  • krapų papuošimui;
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Svieste su skiltele česnako apkepkite rankomis sutraiškytas voveraites. Įdėkite druskos ir pipirų. 2. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis. Atidėkite voveraites į šoną.
  2. Keptuvėje iškepkite omleto blyną, ant vienos jo pusės sudėkite iškeptas voveraites ir užberkite sūrio. Perlenkite omletą per pusę, užberkite dar šiek tiek sūrio ir taip pakepinkite jį dar apie minutę.
  3. Perkelkite omletą į lėkštę ir papuošimui užberkite krapų. Voveraitės ir krapai tarpusavyje taip puikiai dera!

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Sumuštinis su voveraitėmis
Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu Voveraičių sriuba
Kreminė plakta kiaušinienė Kreminė kiaušinienė
Omletas su ožkos sūriu, pievagrybiais ir svogūnais Ožkos sūrio omletas