Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Foto: Dominykas Liberis
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:20 m
Viso:30 m
Porcijos:2
Kuchnia:„Fusion“ europiečių
Patiekalas:pusryčiai pietūs

Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis

Nikoleta Kacaitė

   

Būna patiekalų, kurie tokie nuostabūs, kad net sunku rasti žodžių juos apsakyti. Čia būtent toks atvejis. Jei mėgstate voveraites, tai vienas geriausių dalykų, ką galima su jomis nuveikti. Tiks ir neskubiems pusryčiams, ir lengviems pietums, ir akimirkai, kai norisi trumpam sustabdyti laiką bei paragauti į pabaigą einančios vasaros.

Jums reikės:

  • 2 riekių ciabattos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • poros didesnių saujų voveraičių;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 didesnio svogūno;
  • apie 1 ½ a. š. rudojo cukraus;
  • ½ - 1 v. š. balzaminio acto;
  • apie ½ puodelio vandens;
  • keleto šakelių šviežio čiobrelio;
  • kelių stiebelių laiškinio česnako;
  • 2 v. š. „Philadelphia” sūrio;
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Svogūną supjaustome plonomis skiltelėmis. Didesnėje keptuvėje (įjungus vidutinę-aukštesnę kaitrą) įkaitiname porą šaukštų aliejaus, beriame svogūnus, pabarstome žiupsneliu druskos ir vis pamaišydami kepiname. Iš pradžių svogūnai turėtų suminkštėti, paleisti drėgmę, o paskui po truputį imti lengvai ruduoti. Tuomet suberiame cukrų, dar šiek tiek maišydami pakepiname. Įpilame vandens, kad visos svogūnų dalelės, pasilikusios ant keptuvės dugno, nuo ten atsikabintų ir susigertų į svogūnus. Vandeniui išgaravus supilame actą ir maišydami pakaitiname, kol susigers į svogūnus. Paragaujame ir jei reikia pakoreguojame skonį druska, cukrum ar actu. Visas karamelizavimo procesas turėtų užtrukti kokias 15-20 min., o paruošti svogūnai – sumažėjusios apimties, minkšti ir tamsiai rusvi.
  2. Švariai nusivalome voveraites stengdamiesi kuo mažiau jas mirkyti vandenyje (taip išsaugosim traškumą). Didesnius grybus pjauname perpus. Didelėje keptuvėje ant aukštos kaitros išlydome sviestą, dedame čiobrelį ir beriame grybus. Skrudiname vis pamaišydami kokias 5 min., kol grybai gražiai apskrus. Pasūdome, pagardiname pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir po kelias minutes iš kiekvienos pusės paskrudiname duoną. Per tą laiką smulkiai sukapojame laiškinį česnaką.
  4. Konstruojam nuostabų sumuštinį: ant duonos tepam „Philadelphios”, klojam sluoksnį svogūnų, dedam voveraites, viską vainikuojam laiškiniais česnakais. Iškart valgome.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Omletas su voveraitėmis Omletas su voveraitėmis
Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu Voveraičių sriuba
Mėlynojo pirmadienio sriuba Mėlyni šaltibarščiai
Įdomesni lietiniai – su grūdėta varške, sūriu ir špinatais Lietiniai su grūdėta varške, sūriu ir špinatais