Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:20 m
Viso:30 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pietūs

Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu

Evelina

  

Ši sriuba privers jus nualpti. Mes visą puodą suvalgėme vienu prisėdimu. Jei atvirai, dalį jos kirtome tiesiog stovėdami. Todėl vis tik turiu ištarti stebuklingus žodelius: išbandykite, nepasigailėsite!

Jums reikės:

  • 750 g voveraičių;
  • 1 svogūno;
  • kelių česnako skiltelių;
  • gabaliuko sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 400 ml vištienos, daržovių arba grybų sultinio (aš naudojau grybų, nes vis tik grybų sriubą gaminame);
  • 250 ml pieno;
  • rūkyto sūrio (pirkite tą pigų dešrelės formos ir panaudokite jo pusę);
  • trupučio šviežių krapų;
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Svieste apkepinkite pasmulkintą svogūną, česnaką ir voveraites.
  2. Sudėkite miltus ir viską gerai sumaišykite.
  3. Supilkite sultinį ir pieną.
  4. Viską virkite apie 15–20 minučių, kad grybai išvirtų ir sriuba kiek sutirštėtų.
  5. Sutarkuokite sūrį ir suberkite jį į sriubą. Išmaišykite. Sudėkite krapus.
  6. Kokteilinėje arba rankiniu trintuvu gerai sutrinkite sriubą iki kreminės konsistencijos.
  7. Patiekite su skrebučiu arba be jo. Papuošimui užlašinkite alyvuogių aliejaus. O jei turite alyvuogių aliejaus su trumais, rekomenduoju užlašinti būtent jo.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Sumuštinis su voveraitėmis
Omletas su voveraitėmis Omletas su voveraitėmis
Bulvėmis įdarytos bulvės Įdarytos bulvės
Karštų čeburekų alternatyva atostogoms pajūryje: jauskitės kaip gazelė, o ne banginis Mišrainė su tunu