Karštų čeburekų alternatyva atostogoms pajūryje: jauskitės kaip gazelė, o ne banginis
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:5 m
Viso:20 m
Porcijos:2
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pietūs

Karštų čeburekų alternatyva atostogoms pajūryje: jauskitės kaip gazelė, o ne banginis

Evelina

  

Būna tokių salotų, kurias pasigamini ir būtinai turi pabaigti vienu ypu arba vis lakstyti prie šaldytuvo, įsidėti dar ir dar, kad „prisimintum jų skonį“.

Balta mišrainė yra pirmoji tokių salotų sąraše, o šiandienos tuno salotos – antroje vietoje. Pastarosios yra gerokai sveikesnės bei liesesnės, o ingredientais itin lengva varijuoti.

Aš naudoju nedaug majonezo, bet jo galima atsisakyti ir visiškai. Taip pat šiandien jas valgydama mąsčiau, kaip patogu būtų jas nusinešti į iškylą ar paplūdimį (prie Baltijos jūros ar Lukiškių aikštėje): jos netampa vandeningos bei nepalieka sunkumo jausmo kaip „karšti čeburekai“.

Kai maudausi, mėgstu jaustis kaip gazelė, o ne banginis.

Jums reikės:

  • 300 g baltųjų pupelių arba avinžirnių;
  • 150 g tuno savo sultyse;
  • paprika (aš naudojau dvi mažytes oranžines paprikas, bet akį džiugina maišytos kelių spalvų paprikos);
  • 1 šviežia aitrioji paprika (čili pipiras);
  • pusė raudonojo svogūno;
  • kalendra (arba petražolės, jei nemėgstate kalendros; be nieko - irgi gerai);
  • šaukštas majonezo;
  • šaukštelis Dižono garstyčių;
  • druska

Eiga:

  1. Kuo smulkiau supjaustome papriką, čili pipirą, svogūną bei kalendrą ar petražoles. Kalendrą ar petražoles galime įmaišyti į visą jovalą arba pabarstyti prieš patiekdami. Jūsų pasirinkimo laisvė. Receptus aš mėgstu lanksčius.
  2. Nusunkiame pupeles ar avinžirnius ir sumaišome juos su daržovių mišiniu.
  3. Nusunkiame tuną, šakute jį pasmulkiname ir perkeliame į bendrą indą.
  4. Paskutinis, bet man labai svarbus, padažo klausimas. Galite tiesiog įdėti garstyčių ir daugiau nieko nebedėti. Galite į majonezo ir garstyčių miksą įspausti šiek tiek citrinos. Aš naudojau tik garstyčias ir majonezą, bet kadangi mėgstu kiek drėgnesnį maistą, ant visko dar papildomai užpyliau šaukštą avinžirnių sunkos (maniškė buvo ne gliti, o skysta ir sūri kaip geras marinatas).
  5. Beriame druskos pagal skonį ir paliekame bent šaukštelį salotų kitiems.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Pride“ mėnesio proga – LGBT vėliavos spalvų įkvėptos salotos: paserviruokite „heiteriams“ Spalvotos salotos
Bulvėmis įdarytos bulvės Įdarytos bulvės
Veganiški balandėliai Veganiški balandėliai
Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu Voveraičių sriuba