Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 30 m |
Viso: | 45 m |
Porcijos: | 2 |
Kuchnia: | europiečių |
Patiekalas: | pietūs vakarienė |
Laba diena, kaip karantinas? Tikiuosi visi esate sveiki ir sotūs ne vien konservais. Aš tai sveika gyva – džiaugiuosi laiku prie puodų, kurio dabar turiu daugiau nei bet kada anksčiau.
Man smagu, kad limituoti maisto produktai skatina kūrybingumą bei verčia pasiknisti virtuvės spintelėse ir PAGALIAU sunaudoti tas pasenusias konservuotas paprikas, kaip kažkas rašė naujoje, itin aktyvioje feisbuko grupėje – „Karantino kuchnia“.
Taip nuo šiol, beje, vadinsis ir mano rubrika čia – „Evelinos kuchnia“ neribotam laikui tampa „Karantino kuchnia“.
Karantinas skaniai ėsti mums neuždraus, tad dalinuosi man pačiai asmeniškai labai patikusiu bulvių paruošimo būdu.
Parinkau šį receptą, nes šiame patiekale itin paprasta varijuoti ingredientais, ko mums juk taip šiandien reikia. Galima gaminti su mėsa arba be jos. Siūlau naudoti šoninę arba nūdienų aktualijas labiau atitinkančią tarkuotą šlapenkę.
Pati mėsos nedėjau, nes šias bulves ruošiau prie, deja, nepagautos žuvies. Kitą kartą įdėsiu konservuoto tuno ir valgysiu kaip pagrindinį patiekalą.
Beje, buvo labai skanu šias bulveles valgyti ir kitą dieną – net šaltos jos buvo puikios. Naudojome jas prie sriubos kaip bajorai vietoj ubagų duonos. Karantinas turi savo pliusų, che che.
Straipsnis skelbtas 15min.lt