Avinžirnių reikalas su slyvomis ir lazdynų riešutais
Austė Ribokaitė
Šis aromatingas avinžirnių apkepas suvilios ir labiausiai užkietėjusius mėsėdžius.
Jums reikės:
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 svogūnų;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 lauro lapų;
- kvapniųjų pipirų;
- tarkuoto obuolio (vietoj kiaušinio kaip rišamoji medžiaga);
- 2 gvazdikėlių;
- 2 skardinių avinžirnių;
- 1 š. mairūno;
- 1 š. rozmarino;
- 3 v.š. sojų padažo;
- žiupsnelio muskato;
- džiovintos slyvos;
- lazdynų riešutų
Eiga:
- Aliejuje apkepame svogūną, česnaką, laupo lapą, kvapniuosius pipirus. Kepame 3 minutes.
- Įtarkuojame obuolį, įdedame gvazdikėlius, suberiame avinžirnius, mairūną, rozmariną, sojos padažą, įtarkuojame šiek tiek muskato. Viską pakepiname.
- Masę gerai sutriname trintuvu.
- Į kepimo popieriumi išklotą formą ar mažas formeles įdedame masės, tuomet slyvą bei vėl užpilame mase.
- Ant viršaus užberiame lazdynų bei čiobrelio. kepame ~40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Veganiški balandėliai
Spalvotos salotos
Įdarytos bulvės
Sumuštinis su voveraitėmis