Avinžirnių reikalas su slyvomis ir lazdynų riešutais
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:40 m
Viso:55 m
Porcijos:5
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pietūs užkandis vakarienė

Avinžirnių reikalas su slyvomis ir lazdynų riešutais

Austė Ribokaitė

  

Šis aromatingas avinžirnių apkepas suvilios ir labiausiai užkietėjusius mėsėdžius.

Jums reikės:

  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 svogūnų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 lauro lapų;
  • kvapniųjų pipirų;
  • tarkuoto obuolio (vietoj kiaušinio kaip rišamoji medžiaga);
  • 2 gvazdikėlių;
  • 2 skardinių avinžirnių;
  • 1 š. mairūno;
  • 1 š. rozmarino;
  • 3 v.š. sojų padažo;
  • žiupsnelio muskato;
  • džiovintos slyvos;
  • lazdynų riešutų

Eiga:

  1. Aliejuje apkepame svogūną, česnaką, laupo lapą, kvapniuosius pipirus. Kepame 3 minutes.
  2. Įtarkuojame obuolį, įdedame gvazdikėlius, suberiame avinžirnius, mairūną, rozmariną, sojos padažą, įtarkuojame šiek tiek muskato. Viską pakepiname.
  3. Masę gerai sutriname trintuvu.
  4. Į kepimo popieriumi išklotą formą ar mažas formeles įdedame masės, tuomet slyvą bei vėl užpilame mase.
  5. Ant viršaus užberiame lazdynų bei čiobrelio. kepame ~40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Veganiški balandėliai Veganiški balandėliai
Karštų čeburekų alternatyva atostogoms pajūryje: jauskitės kaip gazelė, o ne banginis Mišrainė su tunu
Bulvėmis įdarytos bulvės Įdarytos bulvės
„Pride“ mėnesio proga – LGBT vėliavos spalvų įkvėptos salotos: paserviruokite „heiteriams“ Spalvotos salotos