Turiu tėtį, kuris praeitame gyvenime tikriausiai buvo vilkas - be mėsos nė krust… Kad ir kaip mėgstu mėsą ir aš, pradedu jau antrą mėnesį augalinio gyvenimo. Nepažadu, kad ilgai tai tęsis, bet kol kas tai atnešė tik gausybę atradimų, naujų skonių, iššūkių ir eksperimentų virtuvėje – kuo toliau, tuo įdomiau!
Grįžtant prie tėčio jo komentarai apie šią mano ir mamos mitybą:
- Jūs ten pačios savo Š ir valgykit, o man duokit normaliai, kaip žmogui, mėsos!
Na, šventa, mums su mama - vegan, tėčiui – su mėsa. Ogi įsivaizduokit ką?!
Na, priprašiau gabalėlį maniškių paragauti… Ir jis pasakė, kad su daržovėm skanesni, nei su mėsa!
Negaliu iki šiol tuom patikėti. :) O ir pati stebiuosi, kokių nuostabių alternatyvų turi gyvulinės kilmės produktai ir kokia gamyba yra nuostabi!
Jums reikės:
1 pekino kopūsto;
1 morkos;
1 svogūno;
1 skardinės baltų pupelių;
1 skardinės konsenvuotų pomidorų;
3 pievagrybių;
1 mažos paprikos;
saujos ryžių;
petražolių;
ciberžolės
aliejaus;
druskos;
pipirų
Eiga:
Užstatyti virti ryžius.
Nupjauti pekino kopūsto storąją dalį, apie 1⁄4 apačios ir pasiruošti 12 lapų atskirų. Naudotas pekino kopūstas, nes jis gaminasi trumpiau ir yra minkštenis.
Dėti į puodą lapus ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 minutes ir ištraukti.
Smulkiai supjaustiti svogūną, papriką ir grybus, sutarkuoti morką.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti kelias minutes visus susmulkintus ingredientus.
Į keptuvę suberti pupeles, petražoles ir išvirtus ryžius, druską, pipirus, ciberžolę ir sumaišyti - tai bus įdaras.
Imti kopūsto lapą, peiliu jį „paploninti“ (nupjauti storąją dalį).
Dėti įdarą ir suvynioti. Kadangi tai – mikštas kopūstas, nebūtina lankstyti „vokeliu“. Galime uždėti įdaro lapo pradžioje, susukti kaip lietinį blyną pailgai, o šonus tiesiog įspausti į vidų. Puikiai laikosi ir lengviau nei „vokeliu“.
Kopūsto galą, kurį nupjovėme susmulkinti ir apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus.
Sudėti į puodą ir suversti pomidorų savose sultyse skardinę.
Įpilti šiek tiek vandens. Galite naudoti virintą. Aš pasilikau ir įpyliau vandenį, nuo užplikytų kopūstų lapų - tai bus patalas balandėliams troškinti.
Prieš dedant į puodą galite šiek tiek apkepti, galite ir nekepti. Šiuo atveju jie šiek tiek apkepti.
Suguldyti į puodą ir troškinti, pridėti druskos, pipirų, žalumynų.
Patroškinus 20 minučių, įpilti šiek tiek augalinės grietinėlės (pagal skonį), ir toliau troškinti 10 minučių.
Patiekite su mėgiamu garnyru, šįkart - bulvių košė ir „grietinė“.
Grietinė - „Naturli“ augalinė grietinėlė (būtent ji, nes ji – tirštesnė), šiek tiek druskos ir laimo sulčių.