Varškės sūreliai su becukriu aviečių džemu
Ingredientų paruošimas:25 m
Porcijos:2
Kuchnia:sovietų
Patiekalas:pusryčiai užkandis

Varškės sūreliai su becukriu aviečių džemu

Gabrielė Urbonaitė

 

Džemo gaminimą galima praleisti ir keisti į norimus pagardus: aguonas, džiovintus vaisius ar pasidaryti sausainių pagrindą. Sveikesnei versijai rinkitės tokius saldiklius kaip medus ar agavos sirupas.

Jums reikės:

Varškės įdarui:

  • 180 g varškės pakuotės (nebirios);
  • norimo kiekio saldiklio: medaus, cukraus, agavos sirupo ar kondensuoto pieno

Aviečių džemui:

  • stiklinės šaldytų aviečių;
  • 2 v. š. chia sėklyčių;
  • 5 g želatinos;
  • pusės stiklinės vandens;

Patarimas: jei uogos rūgštesnės, įmaišykite medaus ar cukraus.

Glaistui:

  • 50 g šokolado;
  • 10 g kokosų aliejaus

Eiga:

  1. Pirmiausiai ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi mikrobangėje ir išliejame jį į silikonines formeles. Naudokite keksiukams skirtas - jas turi beveik visi! Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
  2. Avietes sumetame į puodą, užpilame stikline vandens ir užverdame. Sutriname šakute ar trintuvu iki vientisos masės. Užvirus, išjungiame kaitrą ir sudedame chia sėklytes. Paliekame brinkti.
  3. Varškę sumaišome su pasirinktu saldikliu, išklojame silikonines formeles ir paliekame maždaug 0,5 cm vietos.
  4. Tuo tarpu 5g želatinos ištirpiname su 8-10 v. š. karšto vandens ir užpilame ant jau pravėsusių uogų, viską sumaišome ir užpilame ant sūrelių.
  5. Paliekame šaldytuve sustingti. Kai sustings želė sluoksnis, užliejame šokolado sluoksnį ir pastangdiname dar ~10 minučių.

Skanaus!

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Naminiai sūreliai Naminiai sūreliai
„Vinegretas“ – burokėlių mišrainė „Vinegretas“
Naminė „daktariška“ dešra Naminė šlapenkė
Autentiškiausias mokyklinis plovas – pigiausi ingredientai ir daug meilės Mokyklinis plovas