Neseniai atradau korėjiečių virtuvę ir dabar norisi viską išbandyt. Šiuo metu nesiskiriu su Gochujant čili pasta, kuri suteikia patiekalams saldų, rūgštų ir aštrų skonius. Čia ta trijulė, kuri dažnai dominuoja mano virtuvėje.
Kviečiu išbandyti traškų tofu korėjietiškai. Tikriausiai visiems pažįstama korėjietiška traški vištiena, tai čia būtų - augalinis to variantas.
Jums reikės:
200 g tofu;
1⁄2 stiklinės kukurūzų krakmolo;
1 šaukšto malto šviežio imbiero;
1 šaukšto sojos padažo;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
neutralaus aliejaus kepimui
Padažui:
3 šaukštų pomidorų padažo arba pastos;
2 šaukštų Gochujant pastos;
2 šaukštų klevų sirupo;
2 šaukštų rudojo cukraus;
2 šaukštų sojos padažo;
2 šaukštų ryžių acto;
1 šaukšto sezamų aliejaus;
2 skiltelių česnako (malto)
Eiga:
Pirmiausia, suvyniok tofu į popierinį rankšluostį, uždėk kažką sunkaus ant viršaus ir palaikyk apie valandą. Taip išeis visas nereikalingas skystis.
Tuo tarpu sumaišyk visus padažo ingredientus.
Supjaustyk tofu juostelėmis ir sudėk į bliūdelį.
Užpilk sojos padažą, imbierą, pipirus ir sumaišyk.
Suberk kukurūzų krakmolą ir gerai sumaišyk, kad kiekvienas tofu gabalėlis būtų pasidengęs krakmolu.
Kepti karštame aliejuje kol paruduos. Rekomenduoju pakartoti kepimą, taip išgaunant dar geresnį traškumą.
Į prikaistuvį supilk visus padažo ingredientus ir maišyk ant vidutinės ugnies, iki kol pradės kunkuliuoti.
Supilk padažą ant kepto tofu ir gerai išmaišyk.
Rekomenduoju valgyti su ryžiais arba/ir salotomis ar kaip užkandį.