Prancūziškas omletas
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:5 m
Viso:10 m
Porcijos:2
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pusryčiai

Prancūziškas omletas

GastroHedonistas

   

Karantinas pratęstas ir, panašu, ne paskutinį kartą. Kelionės Los Balkonos – San Kalidorio vis dar yra vienas iš nedaugelio likusių būdų keliauti. Kitas – gastronominės kelionės Santa Virtuvėje. Šią savaitę GastroHedonistas rekomenduos maršrutus po Prancūziją. Nors iš pirmo žvilgsnio prancūziška gastronomijos tradicija – įmantrūs patiekalai, gaminami naudojant sudėtingas technikas, visgi yra ir gan nesudėtingų ir greitai paruošiamų perlų.

Iškepti prancūzišką omletą vieną rytą Vilkinėje mane išmokė Chefas Salvadoras, nusprendęs vietoj žuvies pagaliau įduoti meškerę. Per porą kartų susigaudžiau niuansus kaip paruošti šį kremišką, burnoje tirpstantį omletą – tikiuosi, taip padarysite ir jūs.

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • 3 v. š. vandens;
  • žiupsnio druskos;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 4 vnt. saulėje džiovintų pomidorų;
  • 2 vnt. baltos duonos riekių

Eiga:

  1. Dubenin suleidžiame kiaušinius, pasūdome ir įpilame po pusantro šaukšto vandens kiekvienam kiaušiniui. Šluotele išplakame kaiušinius iki vientisos masės.
  2. Keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydom sviestą ir supilame plakinį ir iš karto lengvais judesiais šluotele maišome. Svarbu, kad nesusidarytų plutelė. Todėl nepadauginkit kaitros ir nepamažinkit maišymo judesio.
  3. Kai masė pradeda tirštėti, mentele suplojam masę į blyną ir leidžiam sukietėt apačiai (apie minutę). Jei dedam pagardų – džiovintų pomidorų, trupintos fetos, lašišos ar pan. – dabar yra tas metas.
  4. Mentele atkeliam omleto kraštus, suvyniojam ir dedam lėkštėn. Voila!
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kišas su grybais ir sūriu Grybų ir sūrio kišas
Omletas su Camembert ir špinatais Omletas su sūriu ir špinatais
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu Varškės pyragas
Sūrio orinukai Gougères Gougères