Sviestas su žolelėmis
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:10 m
Viso:15 m
Porcijos:8
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pagardas

Sviestas su žolelėmis

Evelina

  

Man labai patinka šaldytuve turėt žolelėmis (ir druska, aišku) paskaninto sviesto. Tinka bet kokios mėgstamos žolės arba žolių miksas. Eiga visada – tokia pati. Šiaip yra ir kitų būdų paruošti žolelių sviestą, bet čia nupasakosiu savo mėgstamiausią, itin greitą, būdą. Šiam receptui sunaudoju leisgyves žoleles, kurių mačiau, kad nebespėsiu sunaudoti kitur. Galima ir visokių nesamonių į tą sviestą sukišt: paprikų, čilių, ir pan.

Jums reikės:

  • saujos susmulkintų krapų;
  • pakelio sviesto;
  • skiltelės česnako;
  • druskos

Eiga:

  1. Sviestą ištirpiname keptuvėje.
  2. Į blenderį supilam sviestą ir sumetam likusius ingredientus. Blendinam iki vientisos masės. VISKAS.
  3. Dabar beliko masę perkelti į kokį nedidelį, gilesnį indelį, o tada – į šaldytuvą. Jei norite sviestą naudoti praktiškai iš karto, tada sukiškite jį į šaldiklį ir po kokių 15-20 min. sviestas bus paruoštas naudojimui. Po to perkelkite jį į šaldytuvą.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Įdarytos bulvytės Įdarytos bulvytės
Prancūziškas omletas Prancūziškas omletas
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu Varškės pyragas
Krutonai su česnaku ir sūriu Krutonai