Sviestas su žolelėmis
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:10 m
Viso:15 m
Porcijos:8
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pagardas

Sviestas su žolelėmis

Evelina

  

Man labai patinka šaldytuve turėt žolelėmis (ir druska, aišku) paskaninto sviesto. Tinka bet kokios mėgstamos žolės arba žolių miksas. Eiga visada – tokia pati. Šiaip yra ir kitų būdų paruošti žolelių sviestą, bet čia nupasakosiu savo mėgstamiausią, itin greitą, būdą. Šiam receptui sunaudoju leisgyves žoleles, kurių mačiau, kad nebespėsiu sunaudoti kitur. Galima ir visokių nesamonių į tą sviestą sukišt: paprikų, čilių, ir pan.

Jums reikės:

  • saujos susmulkintų krapų;
  • pakelio sviesto;
  • skiltelės česnako;
  • druskos

Eiga:

  1. Sviestą ištirpiname keptuvėje.
  2. Į blenderį supilam sviestą ir sumetam likusius ingredientus. Blendinam iki vientisos masės. VISKAS.
  3. Dabar beliko masę perkelti į kokį nedidelį, gilesnį indelį, o tada – į šaldytuvą. Jei norite sviestą naudoti praktiškai iš karto, tada sukiškite jį į šaldiklį ir po kokių 15-20 min. sviestas bus paruoštas naudojimui. Po to perkelkite jį į šaldytuvą.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Sūrio orinukai Gougères Gougères
Prancūziškas eklerų pyragas su sūdyta karamele ir aviečių kremu (Gâteau St-Honoré) „Gâteau St-Honoré“
Kepti vaisiai su pelėsiniu sūriu Kepti vaisiai su pelėsiniu sūriu
Omletas su Camembert ir špinatais Omletas su sūriu ir špinatais