Bulvės su daug kalendros ir česnako
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:1 h 30 m
Viso:1 h 40 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:garnyras

Bulvės su daug kalendros ir česnako

Evelina

  

Bulvės, gamintos paukštienos riebaluose ir/arba sultinyje yra mano mėgstamiausios. Labiau myliu jas nei čipsus ar kokias bulvytes fri, kurios man išvis nelabai egzistuoja. Na, gal išskyrus šitas belgiškas, kurios šiaip irgi būtų dar geresnės, jei ruoščiau jas ančių ar žąsų taukuose.

Jums reikės:

  • 500 g mažų bulvyčių, supjaustytų ketvirčiais (arba didelių bulvių, nuskustų ir supjaustytų ne itin plonais griežinėliais);
  • smulkiai pjaustytų kalendros stiebų (aš naudojau visus, kiek buvo vienoje šviežios kalendros puokštėje);
  • galvos smulkiai supjaustytų česnakų – puiki apsauga nuo vampyrų;
  • 80 g sviesto (arba pagal sugedimo laipsnį; arba paukštienos taukų, jei turit);
  • 250 ml vištienos sultinio (arba daržovių, jei norit vegetariškai);

Eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki kokių 200 C.
  2. Česnaką ir kalendrą trumpai keptuvėje apkepiname svieste. Įpilame sultinio, užkaitiname.
  3. Ant blėkos (ne blėtos) sudedame bulves. Užpilame vištienos, kalendros, česnako ir sviesto marmalu.
  4. Orkaitėje viską troškiname-kepame tol, kol viršus šiek tiek apskrus ir išgaruos beveik visas vanduo. Rezultatas turėtų būti minkštos kaip mamos bučinys bulvelės su trupučiu paskrudimo.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Bulvėmis įdarytos bulvės Įdarytos bulvės
„Pride“ mėnesio proga – LGBT vėliavos spalvų įkvėptos salotos: paserviruokite „heiteriams“ Spalvotos salotos
Omletas su ožkos sūriu, pievagrybiais ir svogūnais Ožkos sūrio omletas
Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Sumuštinis su voveraitėmis