Žuvies kotletai su lašinių siurprizu bei kroketais
Evelina
Ingredientų kiekiai niekam nežinomi, bet gavosi SKANEI, todėl itin tinka romantiškiems pasisėdėjimams karantininėse virtuvėse su atidarytais langais. Bulvių galkas dar galima suformuoti kaip širdutes – tada mylimasis ar mylimoji nuo kėdės nukris tikrai (tikėkimės, kad per atidarytą langą neiškris).
Jums reikės:
bulvių;
šaldytos lydekos ar kitos žuvies, kuri tik kotletams ir tinkama;
lašinių;
kiaušinių;
druskos;
morkos;
miltų;
sviesto;
svogūnų;
česnakų;
pomidorų;
pomidorų padažo;
baziliko;
druskos
Eiga:
Išvirkite bulves. Po to tas bulves reikės sumaišyti su šiek tiek pieno, įdėti prieskonių (aš naudojau Cajun prieskonius) ir paversti bulvių koše. Iš bulvių košės suformuoti rutuliukus ir juos kepti orkaitėje ant išriebaluotos skardos (mano skarda buvo išriebaluota žąsies riebalais.
Kepti siūlau po 30 minučių iš kiekvienos pusės 180 C temperatūroje.
Dabar – žuvies kotletai. Jei naudojate šaldytą žuvį, išvirkite ją ir atvėsinkite.
Atsikratykite skūra ir kaulais.
O dabar – siurprizas! Kažkur internete perskaičiau, kad kažkieno mama į lydekos kotletus įdeda ir gabaliuką lašiakų. Nu davai ir man reik.
Žuvį ir lašinius sumalti per mėsmalę. Į gautą gaminį įdėti kiaušų (aš dėjau du), druskos ir smulkiai sutarkuotą morką.
Ar voliosite kotletus miltuose, ar ne – spręsti jums (aš voliojau).
Kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol paauksuos. Kartais pavartyti. Kotletai gavosi puikūs – gal čia tas slaptasis ginklas aka lašinys kažkiek ir prisidėjo.
Padažas. Keptuvėje ant sviesto pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir porą skiltelių česnako.
Susmulkinkite pomidorus ir juos taip pat sumeskite į keptuvę. Aš dar pyliau šiek tiek vandens ir dėjau šviežio baziliko. Po to dar šiek tiek pomidorų padažo iš šaldytuvo pavariau, nes kažkaip norėjosi taip padaryti man.
Druskos dėkite pagal skonį, bet negailėkite. Kadangi padažas buvo skystokas, įdėjau į jį truputį miltų. Šiaip miltų triuko padažuose stengiuosi nepraktikuoti. Padažas bus ready per 15 min.