Omletas su ožkos sūriu, pievagrybiais ir svogūnais
Evelina
Buvo eilinis rytas, kai net nežinojau, ką valgysiu. O gavosi toks nuostabus omletas, kad nepaisant eilės manęs laukiančių darbų, tiesiog buvau priversta įdėt šį recepčiuką į blogą. Visiškai orgasmic, kad ir kaip nekęsčiau šito žodžio.
Jums reikės:
2 kiaušinių;
šiek tiek pieno (nebūtina – pati turbūt net nebūčiau jo dėjus, jei nebūtų likę nuo rytinės kavos);
1 griežinėlio ožkos sūrio, padalinto per pusę;
1 mažo svogūno;
4 pievagrybių;
alyvuogių aliejaus kepimui;
druskos pagal skonį;
pipirų pagal skonį (juos dėjau į grybus su svogūnais);
krapų ar kitų žolelių (nebūtina)
Eiga:
Aš kūkinau dviejose keptuvėse, tai visas procesas užtruko apie 15 minučių. Įkaitinam aliejų abiejose keptuvėse.
Supjaustom grybus ir svogūną.
Suplakam kiaušinius su pienu.
Į vieną keptuvę sudedam grybus su svogūnais, į kitą – kiaušinių plakinį. Sumažinam abiejų keptuvių ugnį iki minimumo. Grybus kartais pamaišom.
Omletą kepam kaip blyną ir paliekam jį ramybėje. Kai matom, kad blynas beveik iškepė, ant vienos jo pusės uždedam sūrį. O po kokios minutės sudedam ir iškepusius grybus su svogūnais.
6.Perlenkiam omletą per pusę (patarimai: lenkimas vyks žymiai lengviau, jei nenaudosime pieno ir/arba jei į plakinį įdėsime žiupsnelį miltų). Pakepam jį dar kokias 20 sekundžių ir dedam į lėkštę.
Ant viršaus galima užsiberti krapų ar kitos žalumos. On the side aš dar krienų įsidėjau, kad maža nepasirodytų. Gavosi puikūs low-carb pusryčiai. Carbsai pas mane rezervuoti bulvėms.