Nesuprantu, kodėl Europoje toks, tūkstančius metų žinomas, kiaušinių ruošimas dar vis visiškai nepopuliarus.
Jums reikės:
2 litrų vandens;
500 gramų druskos;
10 nevirtų vištos kiaušinių
Eiga:
Į puodą supilkite vandenį ir druską. Užvirkite ir palaukite, kol druska visiškai ištirps vandenyje. Puodą su sūdytu vandeniu kur nors padėkite ir atvėsinkite.
2.Susiraskite indą, kuriame patogiai tilptų 10 kiaušinių. Ten juos ir sudėkite. Užpilkite kiaušinius sūdytu vandeniu ir uždenkite. Taip juos laikykite bent dvi savaites kambario temperatūroje; Prieš vartodami kiaušinius išvirkite juos įprastu būdu.
Jei norite sūresnio skonio, kiaušinius galite laikyti ir ilgiau – iki poros mėnesių (rekomenduoju ragauti po mėnesio). Tryniai, beje, taps labiau oranžiniai. Patiekite šiuos kiaušinius su košėmis, troškiniais, sriubomis, salotomis ar net šaltibarščiais.