Itin paprastas sūdytų kiaušinių receptas
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:15 m
Viso:20 m
Porcijos:10
Kuchnia:kinų 🇨🇳 azijiečių
Patiekalas:užkandis pusryčiai

Itin paprastas sūdytų kiaušinių receptas

Evelina

  

Nesuprantu, kodėl Europoje toks, tūkstančius metų žinomas, kiaušinių ruošimas dar vis visiškai nepopuliarus.

Jums reikės:

  • 2 litrų vandens;
  • 500 gramų druskos;
  • 10 nevirtų vištos kiaušinių

Eiga:

  1. Į puodą supilkite vandenį ir druską. Užvirkite ir palaukite, kol druska visiškai ištirps vandenyje. Puodą su sūdytu vandeniu kur nors padėkite ir atvėsinkite. 2.Susiraskite indą, kuriame patogiai tilptų 10 kiaušinių. Ten juos ir sudėkite. Užpilkite kiaušinius sūdytu vandeniu ir uždenkite. Taip juos laikykite bent dvi savaites kambario temperatūroje; Prieš vartodami kiaušinius išvirkite juos įprastu būdu.
  2. Jei norite sūresnio skonio, kiaušinius galite laikyti ir ilgiau – iki poros mėnesių (rekomenduoju ragauti po mėnesio). Tryniai, beje, taps labiau oranžiniai. Patiekite šiuos kiaušinius su košėmis, troškiniais, sriubomis, salotomis ar net šaltibarščiais.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Šeškinės kiaušinienė indiškai Šeškinės kiaušinienė
Ne itin išvaizdūs, bet labai skanūs malaizietiški kiaušiniai Malaizietiški kiaušiniai
Kepti vontonai su sūrio ir pupelių įdaru Vontonai su sūriu ir pupelėmis
Kiniškos kalafiorų vyšnaitės Kalafiorų vyšnaitės