„Egg and Soldiers“ yra senas geras britų būdas valgyti minkštai virtą kiaušinį. Išmėginkite versiją su ikrais ar be jų.
Jums reikės:
1 kiaušinio;
1 duonos riekės (tinka sumušinių duona ar kita mėgstama duona);
sviesto;
druskos;
ikrų (aš naudojau lašišos ikrus)
Eiga:
Kiaušinį dedame į užvirintą vandenį 6-ioms minutėms. Kiaušinį siūlau dėti sriubiniu šaukštu. Aš naudojau M dydžio kiaušinį – jei naudojate didesnius kiaušinius, kiaušinį virkite iki 7 minučių.
Duoną dedame į tosterį trims minutėms. Iškeptą skrebutį patepame sviestu iš abiejų pusių ir dedame atgal į tosterį dar trims minutėms. Duoną taip pat galima paskrudinti ir keptuvėje ar orkaitėje. Sviesto naudojimas nėra būtinas. Paruoštus skrebučius supjaustome „kareiviais“ – pagaliukais, kuriuos patogu kišt į minkštą kiaušo trynį.
Pateikimas: peiliu nupjaukite kiaušinio viršūnėlę. Jei naudojate ikrus, į trynį įdėkite porą arbatinių šaukštelių ikrų. Šalia paguldom „kareivius“ ir puolam valgyti.