Pusryčių sumuštinis „Traiškana“
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:10 m
Viso:20 m
Porcijos:1
Kuchnia:britų 🇬🇧
Patiekalas:pusryčiai

Pusryčių sumuštinis „Traiškana“

Evelina

  

Šitas sumuštinis yra apie kiaušinių, majonezo ir krapų meilę. Kas Lietuvoj nemėgsta krapų? Nežinau tokių. Išskyrus vieną kažkada Vilniuje sutiktą prancūzą, kuris sakė, kad mes, lietuviai, visur kišam tuos savo krapus – į sriubas, į salotas ir t.t. Sako – „Jie gi tik žuviai tinka“. Ką tie prancūzai supranta. Šiaip daug ką supranta. Ypač apie sviesto kiekius.

Jums reikės:

  • 1 riekės duonos (aš naudojau ciabatta);
  • 1 kiaušinio;
  • sviesto (idealiu atveju – krapų sviesto);
  • saujos špinatų (kad sveikiau ir žaliau būtų – labai svarbu, ką ne?);
  • majonezo su krapais (aš naudojau „Vilniaus“ majonezą su krapais✵, bet galite į paprastą majonkę tiesiog įmaišyti šviežių krapų ar naudoti kitą mėgstamą brand’ą);
  • druskos (pagal skonį)

Eiga:

  1. Verdančiame vandenyje kiaušinį virkite apie 8 minutes. Kiaušinis turi būti išvirtas kietai, bet ne per kietai. KIETOKAI, krč.
  2. Kol verda kiaušinis, patroškiname špinatus. Galima su druska, galima be. Čia jau priklauso nuo to, kiek jums to sūrumo norisi. Šiame žingsnyje druskos galima ir nedėti. Bet aš mažą kiekį vis tik įdėčiau, nes man patinka, kad kiekvienas ingredientas būtų kažkiek sūrus.
  3. Einam toliau. Paskrudintą duoną patepame sviestu. Tada ant jos uždedame patroškintų špinatų krūvelę.
  4. Štai jau ir kiaušas išvirė! Į dubenėlį įdedame šaukštą majonezo ir nepjaustytą kiaušinį. Taip, teisingai, nepjaustytą. Kiaušinį sutraiškome šakute ir gerai sumaišome su majonezu. Taip masė bus vientisesnė ir žymiai labiau kreminė. Believe me, verta daryt būtent taip, o ne smulkinti peiliu.
  5. Perkeliame mišrainę ant duonos ir mėgaujamės.

✵ Majonezas „Vilnius SU KRAPAIS“ yra labai specifinio skonio ir patiks tikrai ne kiekvienam. Man jis primena tartar padažą iš Makdonaldo Filet-O-Fish sumuštinio. Taip pat sovietizmu šiek tiek dvelkia ta majonkė. Žodžiu, na liubitelia, bet man patinka.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Beans on toast“ su kiaušiniu „Beans on Toast“
Skrebutis su kiaušinių mišraine „Svogūnų pasiutpolkė“ Kiaušinių mišrainė
Jaukiausias naminis maistas, arba „Jacket potatoes“ lietuviškai „Jacket Potatoes“
Bulvių košė su majonezu Bulvių košė