Pusryčių sumuštinis su lašiša ir paprastas kiaušinių be lukšto virimo metodas
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:10 m
Viso:20 m
Porcijos:1
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pusryčiai

Pusryčių sumuštinis su lašiša ir paprastas kiaušinių be lukšto virimo metodas

Evelina

  

Garstyčios ir marinuoti agurkai tinka vienas kitam kaip kiaušinis tinka majonezui. Todėl buvo logiška šiuos keturis ingredientus uždėti ant vieno sumuštinio.

Jums reikės:

  • mėgstamos duonos riekės (rekomenduoju naudoti sourdough);
  • pusės šaukšto majonezo;
  • šaukštelio garstyčių (naudojau angliškas – jos yra aštresnės)
  • kiaušinio;
  • marinuoto agurko griežinėlių;
  • sviesto;
  • rūkytos arba sūdytos lašišos;
  • žalumynų

Eiga:

  1. Pradžioj paskrudinam duoną. Jeigu jūsų duonos riekė yra stora, plonai patepkite ją sviestu, kad tik nebūtų po to per sausa. Bwueeee. Nieko nėra baisiau už duonos dominavimą sumuštinyje. Mano riekė tikrai buvo plona (parduotuvėje rinkausi ploniausiai supjaustytą), bet vis tiek sviestuko užsidėjau.
  2. Einam toliau. Sumaišykite majonkę su garstyčiom ir šiuo mišiniu patepkite duoną. Visą sumuštinį apklojam plonai pjaustytais marinuotais agurkais. Jei norim, dar lašišos uždedam. Ji nėra šiandienos žvaigždė, todėl tikrai nėra būtina. Aš jos vis tik noriu. Beje, tai – vienas iš nedaugelio atvejų, kur tinka saldoki marinuoti agurkai. Šiaip nesu didelė jų fanė. Bet naudokit, kokius turit ir bus gerai.
  3. Kiaušinio virimas be lukšto yra sudėtingiausia šio patiekalo dalis, bet rodos, jau išsirinkau patikimiausią būdą iš milijono išbandytų. Ironiška, bet šis būdas yra paprasčiausias būdas pasaulyje. Net acto nereikia. O aš tiek laiko sugaišau žaisdama su sieteliais, celofanais ir what not, o iš tikrųjų tiesa yra tokia, kad kuo paprasčiau darai, tuo geriau gaunasi.
  4. Išvirtą kiaušinį be lukšto uždėkite ant sumuštinio ir užberkite mėgstamų žalumynų. Mano lašiša visad maldauja krapų.

Paprastas kiaušinių be lukšto virimo metodas. Kiaušinį perkeliam į puodelį, kad iš ten būtų patogiau jį perkelti į vandenį. Vandenį reikia BEVEIK užvirti. Kai pirmi burbulai ima kilt į viršų, ugnį sumažinam iki minimumo. Su šaukštu puode padarom stiprų sūkurį. Aš rekomenduoju daryti sūkurį tik puodo centre (ten, kur eis kiaušinis), nors daug kas varo per visą puodą. Supilam kiaušinį į sūkurį ir uždengiam puodą dangčiu. Kiaušinį verdame apie 3,5 min.

Tip: aš nesu poached eggs profė, todėl ruošdama du kiaušinius, puodus pasiimu du. Man yra buvę, kad vieną kiaušą suleidau normaliai, bet antro kiaušo sūkuriukas pakenkė pirmajam kiaušui. Tai tiesiog naudoju du puodus ir nesuku sau galvos. Gal kada nors mokėsiu geriau. Praėjus 3-4 minutėms, kiaušinį išimkite su skylėtu šaukštu ar samčiu ir uždėkite jį ant sumuštinio. Būtų neblogai kiaušą iš pradžių nusausinti, bet esu per tuos papildomus kilnojimus ne vieną kiaušą sugadinus (pradūriau trynį anksčiau laiko), tai dabar privengiu šio žingsnio.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Skinny bitch pusryčiai Kiaušiniai su tunu
Pusryčių sumuštiniai su lašiša ir pievagrybiais Vėlyvieji pusryčiai
Evelinos pusryčių jovalas Evelinai „Eggs Evy“ Kiaušinis su krabų mėsa
Kiaušinis virtas be lukšto su smidrais ir „Pancetta“ Smidrai