Evelinos pusryčių jovalas Evelinai „Eggs Evy“
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:20 m
Viso:40 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:pusryčiai

Evelinos pusryčių jovalas Evelinai „Eggs Evy“

Evelina

  

Šį patiekalą dariau sau asmeniškai pagal savo skonį, todėl jis taip ir vadinasi. Benediktui padarė Benny, Evelinai padarė Evy. Mėgstu, kad visko (spalvų, stuktūrų, skonių) būtų daug, bet ne per daug. Dar mėgstu, kad būtų šiek tiek drėgna, bet ne per drėgna. Na, supratote mane. Šį kartą kiaušinį sugalvojau papoachint su sieteliu. Visai nieko būdas. Kaskart mėgstu išbandyti vis kažką naujo, kad tik padidinčiau nesėkmės riziką. „Čia tai bent ekstremalė“, sakysit – juk sugadinto patiekalo nepainstagraminsi! Kam tada išvis valgyt… Šitas žalias padažas liko iš ankstesnio vakaro – pagimdžiau jį po keletos rakio su vandeniu stiklinių. Ką DAR galiu pagimdyti artimiausiu metu – net nežinau, nes nelabai ką pamenu iš to anyžinio marmalo tūsovkės for two.

Padažui daviau pavadinimą „Fishy Business“.

Beje, o jum būna LOL, kai meniu rašo „Eggs Benedict“, bet iš tikro duoda tik vieną kiaušinį? Vieni duoda du, kiti duoda vieną, bet pavadinime bet kuriuo atveju rašo „eggs“. Gyvenime nesu mačius „Egg Benedict“, „Egg Royale“ ar „Egg Florentine“. Dabar prie jų chebros prsijungiu ir aš.

Jums reikės:

  • prisigerti iš vakaro;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos (obvs);
  • špinatų;
  • krabų „mėsos“ (manau, nedėt šio žodžio į kabutes yra nuodemė);
  • garstyčių;
  • sviesto;
  • majonezo;
  • grietinės;
  • keletos mažų žuvyčių – pvz., ančiuvių, strimelių ar šprotų (ne konservuotų)

Eiga:

  1. Pasakoju, ką aš čia pridirbau. Matyt, reikia pradėti nuo padažo, kurį dariau iš anskto, nes naudojau kitur. Ant bulvių užsivariau ir buvau tuo labai patenkinta. Žiauriai norėjau tas bulves kažkaip pagerinti ir mano turimas strimeles bei šprotus jau reikėjo sunaudoti. Davai, padažą padarysiu, pagalvojau. Nuo žuvelių nuėmiau skūrą ir pašalinau kaulus. Susmulkinau ir įmečiau į blenderį. Taip pat įdėjau po šaukštą majozezo ir grietinės bei saują špinatų. Sublendinau. Žiūriu, kad skystokai kažkaip gavosi, tai kažkodėl sugalvojau į visą tai įmesti morkos gabalą. 😀 Šiaip ta morka nieko nepakeitė – nei skonio, nei struktūros prasme. Na, nes nedaug ir įdėjau. Bet žodžiu, morka čia nėra labai reikalinga. Galutiniam rezultate gavosi padažas biškį primenantis Cezario padažą, biškį – pesto. Ant bulvių tiko. Taip pat puikiai tiktų ant salotų. Nebent esate iš tų žmonių, kurie Cezario salotas preferina be ančiuvių – tada gal valgykite majonezą visą gyvenimą.
  2. Atsikeliu ryte. Virtuvėj – bardakas, dieve tu mano. Noriu kažko skanaus. Kažko su daug skonio. Paliubomu kiaušas irgi turi ten įeit. Pradžioj paskrudinau gabaliuką ciabattos. Patepiau ją sviestu (meluoju, kad sviestu – iš tikro „Šeimininkės“ riebalų mišiniu). Patušinau saują špinatų. Pomidoro papjausčiau. Krabų „mėsą“ pasmulkinau. Guli jie visi ant pjaustymo lentos ir nežinau, ką čia man su jais daryt dabar. Nes nu toks įdomus derinukas. Nusprendžiau pasmulkinti viską dar labiau ir sumaišyti. Paragauju – o, visai nieko. Bet dar kažko trūksta. Garstyčių? Bingo! Jovalą užtepiau ant duonos, ant viršaus užmečiau poached egg ir gausiai viską apliejau žaliuoju „Fishy Business“. Tai va – tokie tie „Eggs Evy“. Kiaušas išbėgo, o nederantys dalykai susiderino. THE END.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pusryčių sumuštiniai su lašiša ir pievagrybiais Vėlyvieji pusryčiai
Pusryčių sumuštinis su lašiša ir paprastas kiaušinių be lukšto virimo metodas Pusryčių sumuštinis
Skinny bitch pusryčiai Kiaušiniai su tunu
Sumuštinis su ikrais Sumuštinis su ikrais