Namuose pasijauskite lyg restorane su šiais prancūziška dvasia alsuojančiais vėlyvųjų pusryčių sumuštiniais.
Jums reikės:
2 kiaušinių;
2 pievagrybių;
duonos, tinkamos skrudinti;
šaltai rūkytos lašišos;
druskos;
pipirų;
šiek tiek sviesto
Papuošimui:
keptų batatų;
vaivorikštynių upėtakių ikrų;
raudonųjų kopūstų daigų
Eiga:
Viską pasiruoškite iš anksto. Nuplaukite kiaušinius, supjaustykite lašišą ir pievagrybius. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, susipjaustykite duoną ir apskrudinkite. Geriausia – viską paruošti iki kiaušinių kepimo, kad iškepusius kiaušinius galėtumėte iškart dėti į reikiamą vietą ir eiti valgyti.
Gerai išplakite kiaušinius.
Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje gabalėlį sviesto, apkepkite pievagrybius. Nustatykite vidutinę kaitrą.
Supilkite kiaušinio plakinį. Maišykite lėtai braižydami įvairias geometrines figūras arba mentele braukite nuo keptuvės krašo link centro.
Kiaušiniui stingstant ir pradedant įgauti kreminę tekstūrą, keptuvę traukite nuo ugnies. Pastaba: keptuvėje scramblo nelaikykite, nes nuo likusios šilumos jis ir toliau keps.
Liko serviravimas: ant skrebučio dedame lašišą, kiaušinius su pievagrybiais ir puošiame pagardais. Skanaus.