Prancūziški kiaušiniai majonezo padaže – atgaiva sielai
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:7 m
Viso:12 m
Porcijos:1
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pusryčiai užkandis

Prancūziški kiaušiniai majonezo padaže – atgaiva sielai

Evelina

  

Aukštą oro temperatūrą kiekvienas šią beprotiškai karštą vasarą atlaikome skirtingai – vieni išsišiepę leidžia laiką prie kepsninių, kiti minta vien šaltibarščiais, treti jau nebegali apskritai žiūrėti į maistą. Aš buvau prie tų šaltibarštinių, bet galiausiai karštis galutinai nužudė ir mane – dingo noras ir gaminti, ir valgyti. Bet tada netyčia atradau vieną klasikinių Paryžiaus kavinių užkandžių – „oeuf mayonnaise“.

Majonezas padės gauti trūkstamas kalorijas, o visas gaminimas užtruks mažiau nei 10 minučių. Skonių derinys tiesiog pasakiškas – ne veltui šis užkandis yra klasika. Aš pati taip paruoštą kiaušinį valgau pusryčiams, bet tai yra tobulas valgis bet kuriuo paros metu.

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 1 sriubinio šaukšto majonezo;
  • 4 arbatinių šaukštelių šilto vandens;
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • 1 arbatinio šaukštelio balzaminio acto;
  • 2 ančiuvių filė

Eiga:

  1. Kiaušinį reikės išvirti vidutiniškai. Užvirinkite vandenį ir įdėkite į jį kambario temperatūros kiaušinį 7 minutėms (kaitros neišjunkite).
  2. Kol kiaušinis verda, paruoškite padažą. Vanduo šiame recepte reikalingas tam, kad padažas taptų kiek skystesnis ir tobulai padengtų mūsų kiaušinį. Dubenėlyje suplakite majonezą, vandenį, garstyčias ir balzaminį actą.
  3. Serviruojame. Nuluptą kiaušinį perpjaukite per pusę ir įdėkite į lėkštę taip, kad trynys bučiuotų lėkštę. Kiaušinio puseles apliekite padažu ir ant kiekvienos puselės uždėkite po ančiuvį. Padažas – gana švelnaus skonio, todėl ančiuviai suteikia to trūkstamo sūrumo ir umami skonio.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pusryčių sumuštiniai su lašiša ir pievagrybiais Vėlyvieji pusryčiai
Marselio žvejų sriuba Žuvienė
Airiškas jūros gėrybių troškinys Airiškas chowder
Greitai pamarinuotas tunas Tuno tartaras