Ingredientų paruošimas: | 5 m |
Porcijos: | 4 |
Kuchnia: | europiečių |
Patiekalas: | „starteris“ |
Tiems, kam lašišos sūdymas nėra naujiena, siūlau šaltibarščių druską tiesiog naudoti vietoje paprastos druskos. Jei dedate cukrų ar kitus ingredientus, galite jų naudoti tiek pat, kiek įprastai. Beje, šaltibarščių druskoje – gausu įvairių prieskonių, tad prieskoniažolių ir kt. naudojimas tikrai nėra būtinas.
Pati lašišą sūdau dviem būdais – sausai ir su alkoholiu. Sūdymas be skysčio ant lašišos palieka labai gražų rožinės spalvos kraštelį; tuo tarpu sūdymas su alkoholiu – ne visada. Bet pastarasis metodas pasūdo tolygiau. Siūlau išbandyti abu būdus ir patiems nuspręsti, kaip jums patinka labiau.