Lašiša sūdyta su šaltibarščių druska
Ingredientų paruošimas:5 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:„starteris“

Lašiša sūdyta su šaltibarščių druska

Evelina

  

Tiems, kam lašišos sūdymas nėra naujiena, siūlau šaltibarščių druską tiesiog naudoti vietoje paprastos druskos. Jei dedate cukrų ar kitus ingredientus, galite jų naudoti tiek pat, kiek įprastai. Beje, šaltibarščių druskoje – gausu įvairių prieskonių, tad prieskoniažolių ir kt. naudojimas tikrai nėra būtinas.

Pati lašišą sūdau dviem būdais – sausai ir su alkoholiu. Sūdymas be skysčio ant lašišos palieka labai gražų rožinės spalvos kraštelį; tuo tarpu sūdymas su alkoholiu – ne visada. Bet pastarasis metodas pasūdo tolygiau. Siūlau išbandyti abu būdus ir patiems nuspręsti, kaip jums patinka labiau.

Jums reikės:

Eiga:

  1. Šaltibarščių druską ir cukrų sumaišykite lygiomis dalimis. Kiek? Šio mikso reikės tiek, kad padengtumėte žuvį iš visų pusių. Nedėkite storo sluoksnio, nes persūdysite.
  2. Ištrinkite lašišą druskos ir cukraus mišiniu.
  3. Suvyniokite lašišą į maisto plėvėlę ir padėkite į šaldytuvą.
  4. Ragaukite jau po paros ar dviejų. Prieš tai nuvalykite drėgmę servetėle ar virtuviniu rankšluosčiu.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Žiedinio kopūsto mišrainė su krabų mėsa Kalafiorų ir krabų mišrainė
Evelinos pusryčių jovalas Evelinai „Eggs Evy“ Kiaušinis su krabų mėsa
Sumuštinis su ikrais Sumuštinis su ikrais
Skinny bitch pusryčiai Kiaušiniai su tunu