Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 40 m |
Viso: | 55 m |
Porcijos: | 4 |
Kuchnia: | prancūzų 🇫🇷 |
Patiekalas: | pusryčiai pietūs vakarienė |
Nemažai jūsų jau randate pirmų grybų – net jei radote tik kelis, tiek ir užteks, nes šiam receptui reikia tik saujelės jų. O jei grybauti nemėgstate (kaip aš) ir visai nieko neradote, naudokite bet kokius kitus grybus – tiks ir vien pievagrybiai. Vis tik skaniausia bus, jei naudosite kelias grybų rūšis. Tas pats liečia ir sūrių pasirinkimą – be abejo, tiks bet kas, kas mėtosi šaldytuve, bet aš siūlau naudoti du skirtingus. Pati pasirinkau raudoną čederį ir ožkos sūrius. Tikrai puikiai išeis ir su fermentiniu sūriu bei mocarela.
Didelis šio kišo privalumas yra tas, kad šaldytos tešlos nereikia apkepti iš anksto. Šio recepto kiaušinių plakinys yra labai skystas, todėl, kol iškeps pats plakinys, tešlos iškepimas jau irgi bus pakankamas. Ant saviškio kišo užmečiau dar kelis griežinėlius trumų, nes tiesiog turėjau po ranka.
Patarimas: kepimo indo dugną galima padengti kepimo popieriumi – taip kišas lengviau atsiklijuos.
Straipsnis skelbtas 15min.lt