Kalafiorų sriuba
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:25 m
Viso:30 m
Porcijos:4
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pietūs „starteris“

Kalafiorų sriuba

Evelina

  

Paprastesnės, greitesnės ir skanesnės sriubos turbūt ir negali būti. Tiesą sakant, buvau šokiruota, kokį gilų ir rafinuotą skonį galima ištraukti iš paprasto kalafioro ir kelių basic priedų.

Jums reikės:

  • kalafioro galvos;
  • svogūno galvos;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 3 šaukštų ghee (arba sviesto, bet ghee čia duoda gerą poskonį, todėl geriau ghee);
  • saujos tarkuoto sūrio (naudojau dišovkę tarkuotą mocarelą iš pakelio);
  • 1,5 litro vištienos arba daržovių sultinio;
  • 1 didelės nuskustos bulvės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • paprikos miltelių

Eiga:

  1. Puode ištirpinti ghee, sudėti stambiai pjaustytą kalafiorą, česnakų skilteles bei stambiai pjaustytą svogūną.
  2. Viską kartais pamaišant paskrudinti, kol gražiai paruduos.
  3. Įdėti bulvę, viską užpilti sultiniu ir virti apie 20 minučių.
  4. Sudėti tarkuotą sūrį, prieskonius ir dar šiek tiek pavirti.
  5. Viską gerai sublendinti iki vientisos, kreminės masės.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kepto moliūgo sriuba Moliūgų sriuba
Kišas su grybais ir sūriu Grybų ir sūrio kišas
Kepintų česnakų ir avinžirnių sriuba Avinžirnių sriuba
Sūrio orinukai Gougères Gougères