Kepto moliūgo sriuba
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:30 m
Viso:40 m
Porcijos:4
Kuchnia:haitiečių 🇭🇹 prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:„starteris“ pietūs

Kepto moliūgo sriuba

Julija Atminaitė

 

Patiks kiekvienam – net ir didžiausiam moliūgų priešui!

Ji niekada manęs per daug nežavėjo – visada per švelni, per mažai skonio ir panašiai. Bet šiiiiiiii!!!! Šiek tiek pakeičiau tradicinį šios sriubos receptą ir žinot ką? Nuo šiol ji bus dažnas svečias pas mus! O ši skrudinta naminė ruginė duona su grybų paštetu šalia yra kažkas dieviško, bet apie ją vėliau.

Jums reikės:

  • 500 g moliūgo;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 4 pomidorų;
  • 1 galvos svogūno;
  • 1 galvos per pusę perpjauto česnako;
  • ciberžolės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • džiovinto baziliko;
  • poros šakelių šviežio rozmarino;
  • gero alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 l naminio sultinio;
  • 50 ml grietinėlės

Eiga:

  1. Moliūgą supjaustome ir dedame į skardą kartu su likusiomis daržovėmis.
  2. Beriame ciberžolės, druskos, pipirų, džiovinto baziliko, porą šakelių šviežio rozmarino ir pilam gero alyvuogių aliejaus. Išmaišome, kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  3. Viską pilam į puodą prieš tai nuo pomidorų nuėmę odeles ir išlukštenę česnakus.
  4. Pilame apie pusę litro naminio sultinio. Papildomai dar galima berti druskos ir pipirų. Viską verdame apie 5-10 minučių. Gerai sutriname blenderiu, pilam 50 ml avižų ar kitos grietinėlės, užverdame ir išjungiame. 5. Galima pagardinti kepintomis sėklomis.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kalafiorų sriuba Kalafiorų sriuba
Mėsa prancūziškai Mėsa prancūziškai
Pamiršta klasika – karkos terinas (slėgtainis) Naminis karkos terinas
„Karantino kuchnia“ dietų nesilaiko: išniekinta prancūziška klasika Bulvės „Au Gratin“