Patiks kiekvienam – net ir didžiausiam moliūgų priešui!
Ji niekada manęs per daug nežavėjo – visada per švelni, per mažai skonio ir panašiai. Bet šiiiiiiii!!!! Šiek tiek pakeičiau tradicinį šios sriubos receptą ir žinot ką? Nuo šiol ji bus dažnas svečias pas mus! O ši skrudinta naminė ruginė duona su grybų paštetu šalia yra kažkas dieviško, bet apie ją vėliau.
Jums reikės:
500 g moliūgo;
1 raudonos paprikos;
4 pomidorų;
1 galvos svogūno;
1 galvos per pusę perpjauto česnako;
ciberžolės;
druskos;
pipirų;
džiovinto baziliko;
poros šakelių šviežio rozmarino;
gero alyvuogių aliejaus;
0,5 l naminio sultinio;
50 ml grietinėlės
Eiga:
Moliūgą supjaustome ir dedame į skardą kartu su likusiomis daržovėmis.
Beriame ciberžolės, druskos, pipirų, džiovinto baziliko, porą šakelių šviežio rozmarino ir pilam gero alyvuogių aliejaus. Išmaišome, kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Viską pilam į puodą prieš tai nuo pomidorų nuėmę odeles ir išlukštenę česnakus.
Pilame apie pusę litro naminio sultinio. Papildomai dar galima berti druskos ir pipirų. Viską verdame apie 5-10 minučių. Gerai sutriname blenderiu, pilam 50 ml avižų ar kitos grietinėlės, užverdame ir išjungiame. 5. Galima pagardinti kepintomis sėklomis.