Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 1 h |
Viso: | 1 h 15 m |
Porcijos: | 4 |
Kuchnia: | prancūzų 🇫🇷 |
Patiekalas: | garnyras pietūs vakarienė |
Turbūt dauguma jau pastebėjo, kad aš be galo mėgstu tobulinti klasiką savotiško niekinimo būdu. Kodėl į makaronų patiekalą turėčiau dėti 20 gramų sūrio, jei tikrai žymiai skaniau su 40? Kodėl į daugiaryžį turėčiau dėti varganą gabaliuką sviesto, jei galiu sudėti visą pakelį? Jei pastarasis jau atidarytas. Kodėl ant mano cepelino uždėjo tik penkis spirgučius, kai jų turi būti ne mažiau 50?! Ne visi mes laikomės dietų, tad prašom netaupyti „mūsų sąskaita“.
Yra toks prancūziškas bulvių ruošimo metodas – „au gratin“. Aš esu didelė griežinėliais pjaustytų bulvių mylėtoja ir kartais mėgstu tokias pasigaminti. Vienas iš būdų yra tokias bulves išmaudyti bešamelio ir sūrio vonioje ir mesti į orkaitę. Tačiau man kalorijų ir riebalų niekuomet negana, todėl aš padažo pasidariau trigubai ir dar pridėjau saliamio. Pripažinsiu – tą naktį sapnavau košmarus. Bet buvo verta.
Lyrinis nukrypimas. Kažkodėl prisiminiau tuos laikus, kai mano vyras gyveno kitame mieste, o aš namie likusi viena su šuniu vis tiek mėgdavau kepti cielą vištą, o ne kokią ten vištos šlaunelę. Nei aš valgysiu tiek, nei ką. Žinau, kad šuo tikrai padės. Dar žinau, kad vištą kepu tik dėl traškios ir sūrios skūros.
Long story short, vieną vakarą mano vakarienė buvo tokia: tiesiog suvalgiau odą nuo visos vištos, o visą likusią baltą mėsą (po nukaulinimo) atidaviau savo mielai Cookie.
Saldžių sapnų!
Straipsnis skelbtas 15min.lt