Skumbrės chowder
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:20 m
Viso:25 m
Porcijos:4
Kuchnia:amerikiečių 🇺🇸 kanadiečių 🇨🇦 prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pietūs vakarienė

Skumbrės chowder

Evelina

  

Chowder yra tiršta, pieniška sriuba, dažnai gaminama su jūros gėrybėmis. Variantas, kurį aprašysiu šiandien susideda iš lietuviams puikiai pažįstamų ingredientų, nieko nekainuoja, nereikalauja didelių talentų, neužtrunka daug laiko, o skonis primena gerą restoraną ant jūros kranto. Jį suteikia kuklioji karšto rūkymo skumbrė, kurią rasite kiekvienoje parduotuvėje. Tie, kas bandė šią sriubą, buvo labai maloniai nustebę ir prašė pakartot.

Jums reikės:

  • 4 smulkiai supjaustytų saliero stiebų;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 3 šaukštų miltų;
  • 600 ml pieno;
  • gabaliuko sviesto;
  • 2 nuskustų ir kubeliais supjaustytų bulvių;
  • vienos nukaulintos ir susmulkintos karšto rūkymo skumbrės arba susmulkintos filė;
  • 200 g šaldytų arba konservuotų kukurūzų

Eiga:

  1. Puode ant sviesto apie 5 minutes apkepkite svogūną ir salierą. Sudėkite miltus ir sumaišykite.
  2. Supilkite pieną, sudėkite bulves ir pusę žuvies. Virkite viską kartais pamaišydami apie 15 minučių.
  3. Sudėkite likusią žuvį ir kukurūzus. Viską apvirkite dar porą minučių.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis: svogūnai ir agurkėliai nenukris ant palto! Dešrainis
Sezoninis ir antivirusinis „Mac & Cheese“: tai neturi būti greitas, neišmanėliams vaikams skirtas maistas „Mac and Cheese“
Mėsa prancūziškai Mėsa prancūziškai
„Karantino kuchnia“ dietų nesilaiko: išniekinta prancūziška klasika Bulvės „Au Gratin“