Vienas skaniausių ir labai paprastai ir greitai pagaminamų užkandžių, puikiai tinka su morkomis ar kitomis daržovėmis, duonele. Mano atradimas humusas su virtais, jau atšalusiais, burokėliais - wow kaip skanu! Tekstūra išvis kosminė gaunasi, tereikia nepamiršti šiek tiek aquafabos! BET RAGAUKIT! KELIS kartus pridėjau citrinos ir druskos! :)
Taip pat rekomenduoju pabandyti variancijas - padalinti į tris dalis. Į vieną įblenderiuoti saulėje džiovintų pomidorų iš aliejaus ištrauktų. Į kitą - juodų alyvuogių. 3 - natūralus.
Jums reikės:
skardinė (400g) avinžirnių;
5 nedidelės skiltelės česnako;
1 š. tahin pastos (sezamų pasta);
citrinos sulčių;
druskos;
pipirų;
tartufo ar paprastas extra virgin olive oil
Eiga:
Avinžirnius atskiriame nuo aquafabos (skysčio) jo realiai tarp avinžirnių paliekame kokius 2 gerus šaukštus, visa kita nupilame (aš atsidedu naminiam majonezui, desertams ir pnš., siūlau neišpilti, jei jums reiktų šiek tiek kremiškumo ar skystumo didesnio), gerai gerai sublenderiuojame iki vientisos masės. p.s. pasilikite kelis avinžirnius papuošimui.
Tuomet dedame 5 nedideles skilteles česnako (gavosi stiprokas, ką mėgstu, jei norite įprasto - siūlau 2-3), vėl viską gerai blenderiuojame.
Į masę įdedame tik VIENĄ valgomą šaukštą sezamų pastos, druskos, pipirų, išmaišome.
Išspaudžiame mažo dydžio 1⁄2 citrinos, išmaišome.
Ragaujam! Aš dar įspaudžiau 1⁄3 citrinos, ir šiek tiek druskos, nes norėjosi - vuolia!
Ant viršaus tartufo olive oil. Įprastai dedu paprastą labai geros kokybės extra virgin olive oil, keli avinžirniai ir kanapių sėklos.