Turkiški kiaušiniai (Çilbir)
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:15 m
Viso:20 m
Porcijos:1
Kuchnia:turkų 🇹🇷
Patiekalas:pusryčiai

Turkiški kiaušiniai (Çilbir)

Dovilė Andriulionytė

 

Yra duomenų, kad tokius kiaušinius Osmanų sultonai valgė jau XV amžiuje.

Jums reikės:

  • 2 kambario temp. kiaušai (geriausia švieži);
  • 150 ml graikiško jogurto (arba turkiško – irgi kambario temp.);
  • 3 v. š. Ghee sviesto;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos;
  • chili flakes;
  • 1 skiltelės česnako;
  • krapų;
  • druskos;
  • pipirų
  • laimo sulčių;
  • alyvuogių aliejaus (nebūtina – aš nedėjau)

Eiga:

  1. Jogurtą sumaišiau su skiltele traiškyto česnako, druska, pipirais, rūkyta paprika, krapais ir šlakeliu laimo sulčių.
  2. Tada – kiaušiniai marškinėliuose. Aš nepilu nei acto, nei darau sūkurio. Į užvirinta neburbuliuojantį vandenį įleidžiu kiaušinius ir jie verda 4 minutes. Kiaušinius įmušu į indelį ir tik tada įleidžiu į vandenį, kad nesitaškytų.
  3. Tuo tarpu darau paprikos–sviesto padažą. Ant vidutinės ar silpnos ugnies išlydau sviestą, įdedu chili flakes, rūkytos paprikos (dar dėjau ir šiek tiek kario, bet nebūtina). Šiek tiek pakaitinu – tiek, kad nesviltų.
  4. Tada į lėkštę dedu jogurto, ant viršaus – kiaušinius, tada užpilu paprikos–sviesto padažo. Aš valgiau be duonos, nes šiuo metu jos nevalgau, bet rekomenduočiau su skrudinta sourdough duona arba pita. Duoną siūlyčiau skrudinti keptuvėje aptepus sviestu, o ne tosteryje, kur bus sausa.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Omletas su airanu Omletas su airanu
Humusas Humusas
Aštri ir traški kiaušinienė ant skrebučio Aštri ir traški kiaušinienė
Changua – kolumbietška pusryčių sriuba Čangua