Yra duomenų, kad tokius kiaušinius Osmanų sultonai valgė jau XV amžiuje.
Jums reikės:
2 kambario temp. kiaušai (geriausia švieži);
150 ml graikiško jogurto (arba turkiško – irgi kambario temp.);
3 v. š. Ghee sviesto;
1 a. š. rūkytos paprikos;
chili flakes;
1 skiltelės česnako;
krapų;
druskos;
pipirų
laimo sulčių;
alyvuogių aliejaus (nebūtina – aš nedėjau)
Eiga:
Jogurtą sumaišiau su skiltele traiškyto česnako, druska, pipirais, rūkyta paprika, krapais ir šlakeliu laimo sulčių.
Tada – kiaušiniai marškinėliuose. Aš nepilu nei acto, nei darau sūkurio. Į užvirinta neburbuliuojantį vandenį įleidžiu kiaušinius ir jie verda 4 minutes. Kiaušinius įmušu į indelį ir tik tada įleidžiu į vandenį, kad nesitaškytų.
Tuo tarpu darau paprikos–sviesto padažą. Ant vidutinės ar silpnos ugnies išlydau sviestą, įdedu chili flakes, rūkytos paprikos (dar dėjau ir šiek tiek kario, bet nebūtina). Šiek tiek pakaitinu – tiek, kad nesviltų.
Tada į lėkštę dedu jogurto, ant viršaus – kiaušinius, tada užpilu paprikos–sviesto padažo. Aš valgiau be duonos, nes šiuo metu jos nevalgau, bet rekomenduočiau su skrudinta sourdough duona arba pita. Duoną siūlyčiau skrudinti keptuvėje aptepus sviestu, o ne tosteryje, kur bus sausa.